Pomozte Sue Ryder obnovit postelový park

Nezisková organizace Sue Ryder spouští 19. května sbírku na nové elektrické polohovací postele pro své klienty. Na darovací stránce www.darekprosueryder.cz můžete přispět na nová kvalitní lůžka a pomůžete tak obnovit postelový park v domově pro seniory.

"Víte, že v průměru strávíme v posteli třetinu až dvě pětiny života? V Sue Ryder se snažíme, aby naši klienti, navzdory své křehkosti, trávili co nejvíce času mimo svoji postel. Vždy ale přijde bod zlomu a zdravotní stav to dál nedovolí. Postel pak přináší těmto lidem nejpohodlnější polohy i bezpečné útočiště," říká Matěj Lejsal, ředitel Sue Ryder.

Výzkumy však ukazují, že dlouhá doba strávená v posteli může vyvolat deprese, úzkost, ospalost i zánětlivá onemocnění (např. zápal plic). Jak se s tímto rozporem vypořádat? Důležitou pomocí je:

● Postel, která Vám pomůže změnit polohu bez přivolávání pomoci.

● Postel, se kterou se můžete dostat na zahradu či na terasu.

● Antidekubitní matrace, která Vám nezpůsobí proleženiny.

Takové vybavení teď v Sue Ryder schází. Jedna kvalitní postel stojí v průměru 43.400 Kč a proto spouštíme sbírku na nové elektrické polohovací postele i na péči, která k nim patří . Věříme, že díky dárcům se podaří vybrat cílovou částku 448 500 Kč na pomoc těm nejkřehčím starým lidem.

"Postel, to je takový můj malý soukromý svět. Tam si tělo odpočívá a hlava se může toulat, kde chce," říká paní Marie, 103letá klientka Sue Ryder a fyzioterapeutka Kateřina Holmanová dodává: "Pro starého nemocného člověka, který se už ani s pomocí nedokáže vstát, se postel stává posledním bezpečným místem. Je to ta jediná věc, kterou při sobě ve dne i v noci má."

Děkujeme za všechny naše klienty a pečující tým Sue Ryder.

Kontakt pro média:

Denisa Ratajová

E: denisa.ratajova@sue-ryder.cz

www.sue-ryder.cz

www.darekprosueryder.cz

Klíčová slova ČR-sociální-zdraví-senioři-Sue Ryder

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Zdravotnictví

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.