Společnost TGS dodala obráběcí technologie za 100 milionů korun

E-mail
Facebook
Twitter
LinkedIn
POZOR, zobrazili jste si článek z archivu našeho původního webu. Tento článek může obsahovat zastaralé informace a technické vady (chybějící obrázky, nesprávné formátování textu atd.).

Strojírenská společnost TGS zprostředkovala dodávku tří obráběcích technologických center španělského výrobce Nicolás Correa do českolipského závodu Alstom.

Stroje pomohou zefektivnit a modernizovat technologii obrábění podvozků pro kolejová vozidla. Hodnota realizace přesáhla 100 milionů korun. Českolipský závod na výrobu vlaků patří k rodinnému stříbru českého průmyslu. První vlaky z tehdejší Severočeské vozovny a strojírny Česká Lípa vyrazily na koleje už v roce 1918. Dnes továrnu průmyslové čtvrti Dubice vlastní francouzský výrobce vlaků Alstom a specializují se zde na výrobu součástek a dílů pro příměstské vlaky, tramvaje, metro a další kolejová vozidla. S bezmála 1300 zaměstnanci jde o jednoho z největších zaměstnavatelů v Libereckém kraji.

„Na realizaci tohoto projektu jsme patřičně hrdí hned z několika důvodů. Tím prvním je samotné projektové a technologické řešení, kdy jsme z technologického procesu vybrali klíčové momenty ovlivňující kvalitu a efektivitu výroby. Ty jsme ošetřili tak, aby chování strojů, personálu, programů i všech obslužných procesů bylo bezpečné a nevyžadovalo nesystémové zásahy techniků nebo managementu. Plynulost výroby je v případě tak velkého výrobku, jako je podvozek vlaku, velmi podstatný parametr pro navazující procesy a logistiku. To vše by nyní obráběcí pracoviště mělo prokázat v efektivitě celé výroby. Zároveň jsme si vědomi historie a bohaté tradice českolipského výrobního závodu, lety naakumulované know-how je zde obrovské,“ říká majitel a zakladatel TGS Pavel Diviš.

Při výběru vhodných strojů padla volba na obráběcí stroje, které patří k těm nejlepším na trhu a společnost TGS je na tuzemském trhu exkluzivně zastupuje. „Jsme velmi pyšní, že jsme mohli dodat několik našich strojů pro takový projekt. TGS je přesně typ společnosti, který potřebujeme pro další rozvoj. Společnosti, která umí nejenom prodat stroj, ale skutečně pomáhat klientům zvyšovat produktivitu a poskytovat špičkový servis,“ dodal závěrem José Ignacio Nicolás Correa, majitel Nicolás Correa, kterého na předání doprovodil ekonomický a obchodní rada Velvyslanectví Španělska v ČR.
V nadcházejících letech bude důležitá flexibilita, efektivita a schopnost inovovat. Ta se neobejde bez kvalitní technologie. Platí to ve všech odvětvích, průmysl a výrobu nevyjímaje. To podtrhuje potřebu mezinárodní spolupráce. Jedině tak mohou vzniknout vynikající řešení na míru, jako je například toto.

E-mail
Facebook
Twitter
LinkedIn

Mohlo by vás zajímat...