Nechtějí se dělit s Ukrajinou o dotace! Chtějí kšefty s Ruskem, nařkl Ženíšek země EU

19.05.2022 10:31 | Ze sítí

Kromě Ruska jsou i další země, které se obávají vítězství Ukrajiny. Píše to na svém twitterovém účtu poslanec TOP 09 Marek Ženíšek. Server Seznam Zprávy pak píše o tom, jak se francouzský prezident Emmanuel Macron chystá zachránit tvář ruského prezidenta Vladimira Putina.

Nechtějí se dělit s Ukrajinou o dotace! Chtějí kšefty s Ruskem, nařkl Ženíšek země EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Ženíšek

„Začíná být docela vidět, že jsou kromě Ruska i další země, které se vítězství Ukrajiny obávají. Mluví sice o destabilizaci Ruska jako o větší hrozbě a o míru, ale jde jim spíš o zemědělské dotace, o které se nechtějí s Ukrajinou v EU v budoucnu dělit, nebo o business s Ruskem,“ uvedl poslanec TOP 09 Marek Ženíšek na svém twitterovém účtu.

Nepřipojuje žádný text, na který reaguje, ale v posledních dnech například server Seznam Zprávy informuje o tom, jak prezident Francie Emmanuel Macron chce zachránit tvář ruského prezidenta Vladimira Putina. Podle všeho měl tlačit ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského k územním ústupkům. Ty však hlava Ukrajiny odmítla. 

Macron podle Zelenského chce pro ruského prezidenta Putina nalézt východisko ze situace, do které se Kreml dostal. Údajně měl Kyjevu směřovat svou žádost, aby v rámci vyjednávání o příměří udělal ústupky ve své suverenitě. 

„Putinovi nepomůžeme zachránit si tvář tím, že zaplatíme naším územím. To by nebylo spravedlivé,“ uvedl k tomu Volodymyr Zelenskyj. Elysejský palác však odmítá, že by Emmanuel Macron o něčem takovém jednal s Vladimirem Putinem.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…