Hlavní obsah

Čtyřdveřový Mercedes-AMG GT přijíždí v edici F1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes-AMG pokračuje v oslavách 55. výročí a nejnovějším modelem k této příležitosti je nyní GT 63 S E Performace. Na evropský trh vůz nově dorazí i s balíčkem F1 Edition. Cena balíčku atakuje hranici šesti set tisíc korun.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance F1 Edition

Článek

Verzi F1 Edition pro Mercedes-AMG GT 63 S E Performace německá automobilka představila v uplynulých dnech a cení si jej na 23 800 eur, tedy v přepočtu 580 tisíc korun. Jedná se ovšem o zajímavé vylepšení nejvýkonnějšího sériově vyráběného modelu od Mercedesu.

Extrémní výkon a 12 km na elektřinu. Čtyřdveřový Mercedes-AMG GT dostal k osmiválci i elektromotor

AutoMoto

Hlavním trhákem v balíčku jsou například jednadvacetipalcová kovaná kola v matné černé barvě, šedý lak Manufaktur a exkluzivní nápis AMG na boku. Vůz bude navíc vybavený aerodynamickým paketem AMG a v neposlední řadě Mercedes umožní majitelům zvolit si mezi balíčky Night a Night II, které nabízí tónovaná skla, černá loga Mercedes nebo černý chromovaný výfuk.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance F1 Edition

V kabině se v rámci Edition F1 objeví černá sedadla z kůže Nappa s červeným kontrastním prošíváním, červené bezpečnostní pásy, obložení z uhlíkových vláken nebo prahové lišty s červeně podsvíceným logem AMG. Mimo to ještě majitelé od Mercedesu obdrží ke koupi exkluzivní plachtu na vůz s nápisem F1 s flanelovým antistatickým podšitím. Ta auto bude chránit před prachem a poškrábáním.

Mercedes-AMG uvádí speciální výroční edici pro A 35 a CLA 35

AutoMoto

Pod kapotou vozu pak Mercedes-AMG ponechá dvakrát přeplňovanou čtyřlitrovou V8 spojenou s elektromotorem a 6,1kWh baterií, což dává autu kombinovaný výkon 843 koňských sil a točivý moment 1400 Nm.

Díky těmto ohromujícím číslům dovede vůz zrychlit z 0 na 100 km/h 2,9 sekundy a maximálně jede až 316 km/h. Mimo to pak plug-in hybridní mercedes dovede ujet i 12 kilometrů čistě na elektřinu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám