Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Budějcká karatistka si od maturitních otázek odskočila na světovou ligu. Z Maroka přivezla bronz

O uplynulém víkendu slavila budějcká karatistka Martina Šáchová obrovský úspěch. Na světové lize v Maroku získala bronzovou medaili, a stala se tak historicky první českou karatistkou, které se podařilo vybojovat medailové umístění v kumite, což je jedna z částí karate.

Závody K1 Premier Leagues v marockém Rabatu se konaly na konci minulého týdne. Budějcká karatistka nastupovala v sobotu proti závodnicím z Belgie a Finska. Jednou výhrou a remízou si zajistila postup do skupiny z prvního místa a také postup do čtvrtfinále. V něm se utkala s tuniskou karatistkou, kterou porazila, a se závodnicí z Egypta, které těsně podlehla. V neděli tak čekal Šáchovou boj o bronzovou medaili. Ten dopadl v její prospěch, a tak si z Maroka přivezla domů ocenění ze světové ligy.

„Zastoupení závodnic z TOP 10 ze světového žebříčku bylo velké, takže to byl opravdu velmi těžký závod. A byl pro mě o to cennější, že se mi podařilo vybojovat medailové umístění, které je v kumite historicky prvním pro české karate,“ popsala dojmy ze závodů Šáchová.

Kromě bronzové medaile ze světové ligy se může nově pyšnit také titulem sedmé nejlepší závodnice na světě ve své kategorii. Ještě před rokem se přitom pohybovala kolem padesáté příčky. „Je to skvělý pocit a hlavně velká motivace pro další práci a případný posun v žebříčku. Můj cíl byl před rokem dostat se do TOP 32. Pro TOP 10 jsem ještě měla další velkou motivaci od svého kondičního trenéra Dominika Kodrase, který mi slíbil, že až se dostanu do té top 10, tak mi uspořádá oslavu,“ směje se budějcká karatistka.

Oslava bude ale muset počkat. Šáchová má totiž v následujících dnech velmi nabitý program. Aktuálně se připravuje na dvě mistrovství Evropy. Odlet na to první ji čeká už toto pondělí. Ještě předtím ale musí zvládnout maturitní zkoušku. „Následující dny jsou pro mě ve znamení tréninků, maturitních otázek, regenerace, jídla a spánku,“ prozrazuje.

Vrcholem letošní sezony bude pro Šáchovou mistrovství světa, které se koná letos na podzim.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Martiny Šáchové

Štítky Martina Šáchová, karate, TJ Karate, úspěch, medaile, bronzová medaile, Maroko, Finsko, Belgie, Egypt, Rabat, Evropa, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcká karatistka si od maturitních otázek odskočila na světovou ligu. Z Maroka přivezla bronz  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.