Mít hladkou pleť je snem asi většiny žen po třicítce. Kromě používání kosmetiky pro cílenou péči o zralou pokožku, je vhodné obličej i pravidelně masírovat. Jak fungují masážní válečky z drahých kamenů, které mnozí beauty influenceři vynášejí do nebe?

V asijských zemích jsou masážní válečky, tzv. face rollery, populární už pár století. K nám se dostaly teprve před nedávnem, a díky pozitivnímu vlivu na pokožku si je oblíbily i mnohé beauty influencerky. Toto náčiní se brzy stalo hitem. Proč?

Za pomoci válečků se při masáži prokrvuje pokožka, zlepšuje se tok lymfy, která odnáší z těla škodlivé látky, redukují se otoky, změkčují ztvrdlé rysy obličeje a masáž přináší příjemný prožitek i uvolnění. Pleť je díky ní kvalitnější, pružnější a hlavně ji nebudou tolik zdobit vrásky. Masážní válečky jsou velmi efektivní i při aplikaci anti – aging krémů, pleťových sér, olejů či textilních masek. Přejížděním tohoto beauty náčiní po obličeji se vyživující látky z produktů snadněji zabudují do kůže a mají viditelně větší efekt.

Růženín, nefrit, křišťál…

Face roller má štíhlé tělo a na obou koncích různě velké válečky z hladkého kamene. Větší z nich se hodí pro masáž na čele, tvářích, krku a dekoltu. Menší je určený pro citlivější oblasti jako oční okolí, oblast úst a nosu.

Výběr drahého kamene, z něhož je pomůcka vyrobena, je individuální. Obecně se minerálům přisuzují léčivé a energetizující účinky. Drahé kameny navíc příjemně chladí, a to ocení zejména lidé trpící otoky partií kolem očí. Důležité je však zvolit kvalitní produkt z pravých kamenů, ne levnou napodobeninu.

Mezi populární druhy patří například váleček s růženínem. Tento jemně růžový kámen nejen krásně vypadá, ale také pomáhá tělu rozproudit životní energii. Kdo je příliš v tenzi a trpí stresem, měl by zvolit tmavě zelený nefrit. Ke zmírnění tvorby akné a eliminaci nerovností pleti je vhodný ametyst. Pro nerozhodné je ideální křišťál, který lze považovat za téměř univerzální kámen. Navíc se dá použít pro masáž celého těla.

Jak válečky používat

  1. Obličej je třeba před masáží vyčistit. Nejlépe umýt mycím gelem, a pak aplikovat pleťovou vodu na vatovém tamponu.
  2. Druhým krokem je nanesení pečujícího produktu, kterým může být sérum, krém nebo olej, kyselina hyaluronová či jiný přípravek prospívající kvalitě pleti.
  3. Nyní přichází na řadu samotná masáž. Válečkem přejíždíme jemným tlakem po obličeji. Směrem z prostředku čela k uším, pak podobně od očních víček k uším a nakonec přijdou na řadu tváře. Ty masírujeme směrem od nosu a úst k uším. Krk zdola nahoru a dekolt do stran. Zarudnutí kůže po masáži je v pořádku a mělo by do pár minut zmizet.
  4. Po aplikaci je nutné váleček umýt, a to nejlépe pod tekoucí vlažnou vodou. K očistě se nesmí používat žádné chemické prostředky, ani horká voda.

Tip: dejte váleček vychladit na pár hodin do lednice, a poté s ním masírujte opuchlou kůži kolem očí. Otoky se během chviličky zmírní. 

 

Foto: Depositphotos.com