Babiš nepracuje. Místo Sněmovny vyrazil na turné

Poslanec nechodí na jednání Sněmovny. “Je tu krásně…zatrsal jsem si,” hlásí z Moravy.

Lídr hnutí ANO Andrej Babiš jezdí ve svém obytném voze po České republice, místo aby pracoval ve Sněmovně, kam byl loni v říjnu zvolen. Sám přitom patřil mezi hlasité kritiky Jana Farského, který chtěl skloubit mandát se studijní stáží v USA.


Takhle Andrej Babiš “pracuje pro lidi” Foto Hnutí ANO

“Sděluji, že do zahájení schůze požádali o omluvení své neúčasti na jednání tito poslanci: Babiš Andrej po celý den z pracovních důvodů…,” uvedla při zahájení dnešní schůze Sněmovny její šéfka Markéta Pekarová Adamová.

A co přesně myslí Andrej Babiš těmi pracovními důvody? Napoví jeho sociální sítě, kam dává příspěvky ze svého turné mezi voliči. Poslanec totiž místo jednání ve Sněmovně, který má řešit například nouzový stav, získává podporu pro sebe a své hnutí před podzimními komunálními volbami a prezidentskou volbou v příštím roce.

“Vyškov, právě teď. Je tu krásně,” hlásil hodinu před zahájením schůze Sněmovny. “Znojmo a Brno. Přišel jsem o hlas, ale jedeme dál! Plno lidí, plno vzkazů, dokonce jsem si zatrsal, tak se podívejte,” stálo v dalším příspěvku.

Andrej Babiš přitom původně tvrdil, že po prohraných volbách ve Sněmovně sedět nebude. Nakonec si to rozmyslel, ale rozhodl se, že nebude členem žádného výboru. A na schůze teď také nechodí.

Sám přitom patřil mezi ty, kteří ostře útočili na vládního poslance Jana Farského. Ten voličům před volbami zatajil, že se chystá odjet na půlroční stáž do Ameriky. Řekl to až těsně před odjezdem. Vlna kritiky i z vládních řad jej ale donutila složit mandát.

A jak tehdy jeho případ komentoval dnešní absentér Babiš? “Pan Farský je dokonalý příklad toho, proč u nás tito lidé jdou do politiky. Pro sebe. Pan Farský řekl voličům – já budu pro vás pracovat – a obelhal je.“

Zdroj náhledové foto: Hnutí ANO

Sdílet článekShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email