Sobota , 20. 04. 2024

Rostislav

Chcete se dobře a levně najíst? Zapečená kuřecí játra s bramborem to jistí

Zvířecí vnitřnosti nelákají každého. To je ale velká škoda! Pokud s nimi umíte zacházet, vnitřnosti mohou být skvělým zpestřením vašeho jídelníčku. A když zrovna nejde o nějakou vyhlášenou delikatesu, jako jsou býčí koule, uděláte s nimi radost nejen vašim chuťovým pohárkům, ale i peněžence.
kuřecí játra
Nejedná se jen o levné jídlo, ale především o velmi nutričně bohaté.

Přesně z této kategorie je i náš dnešní recept na zapečená kuřecí játra s bramborem. Večeře pro čtyřčlennou rodinu vás vyjde na pár korun, zejména pokud máte v okolí dobré řeznictví, ale za málo peněz v tomto případě dostanete hodně muziky. Uvidíte, jak rychle se po kuřecích játrech zapráší.

Zvířecí vnitřnosti jsou navíc velmi zdravé a na živiny bohaté jídlo. Především organismus vašich dětí tak dostane dávku pro správný vývoj.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

DIY: vyrobte si prací prášek a perte levně a účinně. To je ekologie v domácnosti

Chutný dezert Marlenka nemusíte kupovat. Zvládnete ji doma, bez nutnosti zapínat troubu

Kuřecí játra s bramborem

porce
g / porce
Ingredience:
  • 600
    600
    g
    kuřecích jater
  • 600
    600
    g
    přílohových brambor
  • 50
    50
    ml
    rostlinného oleje
  • 25
    25
    g
    másla nebo sádla
  • 4
    4
    stroužky
    česneku
  • 1
    1
    ks
    menší cibule
  • sladká červená paprika
  • majoránka, oregano
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Brambory omyjte, oškrábejte a očistěte. Pak je nakrájejte na asi centimetr silná kolečka a povařte v prosolené vroucí vodě přibližně 5 minut. Po pěti minutách brambory sceďte.

  2. Zatímco se vám vaří brambory, orestujte dobře očištěná a omytá kuřecí játra na másle nebo na sádle. Sůl prozatím vynechejte. Játra je dobré solit až těsně před koncem vaření, jinak hrozí, že se zatáhnou a ztvrdnou.

  3. V misce s olejem rozmíchejte všechno koření. Základem by měla být sůl a utřený česnek. Pak přidejte pepř, majoránku, oregano a sladkou papriku. Pokud máte rádi ostřejší jídla, nebojte se použít i pálivou papriku.

  4. Dostatečně velký pekáč si vymažte trochou oleje a naskládejte do něj ještě horká bramborová kolečka. Na brambory přijdou orestovaná kuřecí játra, která už nyní i osolte. Pak je přelijte marinádou a pekáč dejte do trouby předehřáté na 180 °C.

  5. Játra zapékejte 40-45 minut. Během této doby je můžete několikrát promíchat a přidat další koření. Podávejte se zeleninou a s hořčicí.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
česká kuchyně
jednoduché recept
česká kuchyně
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek