Pátek , 26. 04. 2024

Oto

Tipy na rodinnou dovolenou v Chorvatsku

Rádi byste si letos konečně dopřáli pořádnou dovolenou a uvažujete, zda pro vás bude lepší hotel nebo kemp? Podívali jsme se na zoubek ubytování v Chorvatsku a přinášíme vám několik zajímavých tipů, které vám pomohou naplánovat si dovolenou přesně podle vašeho gusta.
Chorvatsku
Zdroj obrázku: Pawel Kazmierczak / Shutterstock.com

Pokud si nade všechno ceníte pohodlí a soukromí, pak pro vás bude hotel jasnou první volbou. Ovšem jestliže rádi zůstáváte v kontaktu s přírodou, rádi usínáte za doprovodu roztomilého cvrkání cvrčků, milujete posezení na čerstvém vzduchu, ale zároveň se jen těžko vzdáváte veškerého komfort, pak si jednoduše pronajměte chatku v kempu!

Kempy v Chorvatsku dokážou vyjít vstříc

Pohodlné postele, plně vybavená kuchyň s mnoha vychytávkami, prostorná  a moderně vybavená koupelna, pohodlný obývací pokoj a velká terasa – také si myslíte, že jsme vám právě vypsali přednosti nějakého lepšího hotelu? Ale vůbec ne, přesně takhle dokáže být vybavená i rekreační kempingová chata.

Zvolit si však můžete i podobně zařízené apartmány v Chorvatsku, které se stanou perfektním řešením pro každého, komu záleží na pohodlí, svobodě a pocitu volnosti, který dokáže každému kroku ven dodat jen bohatá chorvatská příroda. A do kterých kempů se vydat?

CampingIN Park Umag

Pokud si ještě nejste jistí, jaké ubytování Chorvatsko vybrat, pak si to své určitě najdete v CampingIN Park Umag. Sdružuje totiž pod sebou hned pět různých kempů s různými možnostmi a vybavením. Vše je tu přizpůsobeno pro aktivní dovolenou i pro trávení volných chvil s dětmi. A turisté si pochvalují i zdejší kuchyni.

Kemping Straško

Chcete si užít prázdniny na břehu Jaderského moře? Pak se ubytujte mezi olivovníky a dalmatskými duby – přesně to vám totiž nabídne Kemping Straško. Ve vzdálenosti 1,5 kilometru navíc leží i půvabné městečko Novalja, kam lze pohodlně dojít pěšky a užít si všech místních lákadel.

Nudistický kemp Valalta

Hledáte na cestách trochu jiné povyražení? Pak vyzkoušejte Nudistický kemp Valalta. Jeho historie se táhne už do roku 1960, takže nad naháči se tu opravdu nikdo nepohoršuje. Najdete tu mnoho služeb s kvalitou na velmi vysoké úrovni a za zmínku rozhodně stojí i kvalita jídla. Například zdejší pepřová omáčka podávaná ke steaku je jednoduše bez chybičky.

K TÉMATU  Chlebíčky a kanapky: 10 nejoblíbenějších variant

Kempy s mnoha možnostmi

Ty nejlepší chorvatské kempy se vyznačují tím, že nabízejí celou řadu atrakcí pro celou rodinu, a to samozřejmě i s ohledem na potřeby svých nejmenších hostů. Nemusíte se tedy bát ani cest s nejmenšími dětmi. K mání jsou přírodní i otevřené bazény a samozřejmě i brouzdaliště pro děti. Některé z vodních komplexů navíc nabídnou také vyhřívané nebo kryté bazény s vodními tobogany (mnohé jsou díky své výšce ideální pro milovníky adrenalinu) a najdou se i nápaditá vodní hřiště pro děti, stejně jako například skákací hrady a skvěle vybavená dětská hřiště.

Vlastní auto – nezávislost na cestách

Pokud máte alespoň trochu dobrodružnou povahu, pak se určitě do této země vydejte autem. Cestování po Chorvatsku vlastním autem má totiž mnoho výhod. Jednou z těch nejdůležitějších je maximální využití kufru vozidla. Jinými slovy – můžete si vzít vše, co se vám tam vejde. Nemusíte se nechat omezovat konkrétními rozměry a hmotností zavazadel, jako je tomu kupříkladu u leteckých společností. Na svou dovolenou si tak můžete zabalit opravdu cokoliv, co chcete.

V kempu také můžete snadno cestovat k blízkým i vzdáleným atrakcím, které nejsou vždy dobře spojeny s letoviskem například prostřednictvím autobusů (ty navíc nebývají v Chorvatsku obvykle tak přesné, jak jsme zvyklí z ČR). Cestování autem vám tedy  dává nezávislost, kterou rozhodně využijete naplno.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Blíží se významný den vaší ženy, případně jsou za rohem Vánoce a vy ještě nemáte žádný dárek? Nepanikařte, stále vše můžete zachránit. Zapomeňte ale na kreativitu, raději vsaďte na jistotu.
Love Island je celosvětově oblíbená reality show, která je jakousi obdobou dříve známé reality show Hotel Paradise, kterou vyhrála dnes již známá „podnikatelka“ Nela Slováková. Love Island má své fanoušky po celém světě, k nám se dostala v roce 2021, kdy byla odvysílána její první řada. Pamatujete si na její účastníky?
Jak je již odpradávna známo, byliny mají až kouzelnou léčivou moc. Zmírňují bolest, napomáhají prevenci nemocí a jsou skvělým pomocníkem v boji proti nemocem. Působí na tělo přímo zázračně, dodávají mu sílu, podporu a zásobí tělo potřebnými látkami. Proto byly vždy neoddělitelně spojeny s léčitelstvím a v hojné míře je k léčení využívaly ještě naše babičky. Obohaťte svůj život o čistě přírodní léčiva, které se používají stovky let a vyrobte si léčivé tinktury přímo u vás doma!
Zvažujete, co si dát za kuchyňskou linku? Budete následovat trendy nebo dáte raději na vlastní vkus? Máme pro vás inspiraci, která vám pomůže s výběrem.
Blíží se narozeniny, svátek nebo jiná příležitost, při které chcete sestru obdarovat? Podívejte se, jaký dárek pro sestru vybrat. Přečtěte si osvědčené tipy.
Vztah s otcem vašeho dítěte skončil a vy víte, že má novou známost. Jak své dítě připravit na setkání s cizí paní? Co musíte dodržet, pokud si nepřejete, aby dítko prožívalo traumata? A jak se odměnit za dobře odvedenou práci? Projděte si základní pravidla potřebná pro toto nelehké životní období.
Je jich plný internet, ale tahle taneční kompilace vede na plné čáře. Lidé se dokáží úplně odvázat, a to i v těch nejméně očekávaných situacích. Policisté na ulici, zákazník v prodejně s elektronikou nebo člen security na plném stadionu. Tohle vás dostane!
Ach, ti komáři! Letošní rok je na ně obzvlášť bohatý. Koupit si v obchodě repelent je jednoduché, máte široký výběr. A co takhle vyrobit si ho doma? Přírodní repelent vás spolehlivě ochrání nejen před komáry, ale i klíšťaty a dalším hmyzem. Přitom se obejdete bez chemikálií a získáte ochranu i pro citlivou nebo dětskou pokožku.
Co to je, perfektní make-up na léto? Ve skutečnosti neexistuje žádná samostatná kategorie, kterou bysme mohli pojmenovat „letní tónovací krémy“, protože pleť každého člověka má různé vlastnosti a potřebuje jinou kosmetiku. Navíc každý chce získat různé výsledky: někdo má rád matný finiš a někdo si oblíbil efekt mokré pleti.
Díky své divoké touze po nezávislosti bývá Štír mylně zaměňován s ohnivými znameními. Štíři ve skutečnosti ale patří k vodnímu znamení, která bývají citlivá a hluboce emotivní. Jsou to velice přátelští a loajální lidé, vzhledem ke své autentičnosti jim navazování kontaktů jde velice snadno. Pro své nejbližší je ochoten se obětovat.
Menstruace je nedílnou součástí života každé ženy. Zatímco některým z nás nepůsobí výraznější potíže, jiné ji doslova protrpí. Ať už jsou však projevy menstruace poměrně rozdílné, jedno mají všechny ženy společné - neustále hledají cesty jak tyto dny přečkat co nejkomfortněji.

Výběr článků

Manželství je pro drtivou Čechů nedotknutelné. Téměř tři čtvrtiny Čechů nesouhlasí s uzákoněním manželství stejnopohlavních párů. Manželská práva ano, ale ne manželství, míní většina veřejnosti. Vyplývá to z aktuálního průzkumu.
Můžete lásku ovlivnit tím, co naservírujete k obědu? Přísloví, že láska prochází žaludkem, má určitě svůj význam. Jídlo je totiž jeden ze způsobů, jak zapůsobit na partnera, uklidnit ho nebo povzbudit pro další partnerské aktivity. A také společně strávit denně klidný čas.
V životě se můžeme setkat s celou spoustou onemocnění. Zatímco nad některými jenom mávneme rukou, jiné nás mohou výrazně poznamenat do konce života. A zatímco některé nám jsou moc dobře známé, nad jinými visí jeden obrovský otazník. Přesně takovou nemocí je i Bechtěrevova nemoc či také Bechtěrevova choroba.

Nepřehlédněte

Pokud pracujete z domova, například tvoříte weby, píšete články nebo se věnujete jinému odvětví, jistě se setkáváte s problémy, které provází snad každého. Práci z domova si určujete sami, volíte si pracovní dobu i množství práce.
Dnes budou mít energie všichni na rozdávání. Pokud si chcete s někým něco vyřešit, do toho! Péči věnujte svým nohám a dejte pozor při výběru parfému!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek