Zdroj: Amanita Design

České studio Amanita Design vyvíjí svou první 3D hru

Studio Amanita Design oznámilo, že pracuje na novém titulu Phonopolis. Přestože se má týkat vážnějších témat, nebude chybět ani typická hravost a kouzelný vzhled.

Tvůrci z českého nezávislého studia Amanita Design vyvíjí novou hru s názvem Phonopolis. Hráči se v roli mladíka jménem Felix postaví zlovolnému vůdci města, jenž chce ovládnout mysl všech obyvatel. Příběh ponese témata jako autoritářství, manipulace či individualismus, která nejsou pro studio úplně typická.

Tým vývojářů kromě tematických novinek poprvé nabídne také 3D grafiku. Nicméně důraz na kreslené vizuální zpracování a hudební doprovod zůstane. Nebude chybět ani hravost, na jakou jsou hráči u titulů od Amanita Design zvyklí: dočkají se objevování světa a hádanek.

„Stylizaci propojujeme s humorem a nadsázkou, která byla pro nás prvořadá. Snažíme se vycházet z avantgardního umění a přetvářet jej v groteskní obsah, který je blízko hravosti dětských hraček a papírových skládaček,“ dodává výtvarnice Eva Marková.

Autoři zatím neupřesnili, na kterých platformách si budete moct Phonopolis zahrát. Neoznámili ani datum vydání. Jen to, že neočekávají, že by hru stihli dokončit a vydat v příštím roce. Novinky budou postupně zveřejňovat na Steamu a svých sociálních sítích.

Nezávislé studio Amanita Design stojí za populární hrou Samorost a jejích pokračováních. Největší úspěch sklidily adventury Machinarium, Botanicula nebo CHUCHEL. Zatím posledním vydaným titulem je hororová Happy Game.

Zdroj: Amanita Design