Máte už rolety a sítě proti hmyzu na vašich střešních oknech?

Máte už rolety a sítě proti hmyzu na vašich střešních oknech?

Jakmile postavíme dům, nebo zrekonstruujeme podkroví a chceme jej začít používat, měli bychom mít vyřešeny nejen okna, bez nichž by žít v nemovitosti nešlo, ale také doplňky k oknům, které vám výrazně a nepostradatelně zkvalitní život. Jde o rolety a sítě proti hmyzu.

Střešní okna musí plnit svou roli naplno

Okna nejsou jen zdrojem světla a čerstvého vzduchu, možnosti vyvětrat pachy a vlhkost. Okna by vám měli sloužit i po estetické stránce, zajistit vám pohodlí, soukromí, usnadni vám život tak, jak je to možné. A to nejen v případě, že mluvíme o klasických oknech, ale i v případě střešních oken. Možná vám přijde, že není potřeba mít je opatřeny roletou, protože přece nikdo z nebe do okna nekouká… Ne vždy je tomu tak. Pokud jsou kolem vyšší budovy, může být vidět i střešním oknem. Stejně tak vám ale rolety pomohou od nechtěného světla pouličních lamp, měsíce, nebo přes den od slunce. Kvalitní rolety na střešní okna patří i z důvodu, že vám v interiéru navodí velmi příjemnou atmosféru.

Klidně si rozsviťte i v noci

V létě stačí na chvilku rozsvítit, a záhy máme v místnosti spoustu hmyzu, který nás může nepříjemně poštípat, nebo jen být nepříjemný. Proto jsou tady spolehlivé sítě proti hmyzu do střešních oken, které jsou rolovací a umisťují se do roviny stěny, tedy nikoli přímo na střešní okno. Zaručeně vás ochrání od kdejakého hmyzu, síťovina je šedá a rám bílý, skvěle tak ladí s každým interiérem. Výhled pro vás bude zachován, a příjemné je i to, že se dá ukotvit úplně stažená i úplně vytažená. Síťovina je odolná, vyztužená skelnými vlákny.

Sítě proti hmyzu do střešních oken, foto: termotecheshop.czSítě proti hmyzu do střešních oken, foto: termotecheshop.cz

Montáž je velmi snadná a zvládne ji každý, kdo vlastní spolehlivé aku nářadí, nebo je jen trochu kutilem. Život v podkroví nebo kdekoli, kde máte střešní okna, bude rázem mnohem pohodlnější, než jste si představovali.

Článek Máte už rolety a sítě proti hmyzu na vašich střešních oknech? byl publikován 20. května 2022 v 00.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...