Hlavní obsah

Nové knihy: Prošková, Mornštajnová a Mádl

Princezna Diana zemřela tragicky v roce 1997, ale její úmrtí vyvolává i po letech mnoho otazníků. Některé z nich možná zmizí po přečtení biografie, kterou napsal Andrew Morton. Další publikace z aktuální nabídky se věnují osudům dětí z dětských domovů, nebo zpracovávají téma správného pohybového vývoje dítěte. Kromě toho v ní najdeme knihy popisující příběhy ze života dinosaurů, detektivní román s pohřešovanou dívkou v hlavní roli a také audioknihu o medvídkovi jménem Teribear.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Andrew Morton: Diana

Senzační biografie princezny Diany napsaná za její spolupráce a přinášející exkluzivní nový materiál k připomínce 60. výročí jejího narození. Kniha po svém prvním vydání v roce 1992 navždy změnila způsob, jakým veřejnost pohlížela na britskou monarchii. Pětadvacet let po Dianině úmrtí technologický pokrok odhalil dříve neslyšitelné úseky tajně nahraných rozhovorů s princeznou a umožnil překvapivě nahlédnout do její mysli. Nabídl tak skutečně pozoruhodnou kroniku jejího života.

Universum, 400 stran, 499 Kč

Obal knihy

Denisa Prošková: Znáte jejich příběhy?

Kdo vlastně jsou děti vyrůstající v dětských domovech? Odkud do dětských domovů přicházejí a proč? Co mají za sebou? Jaká mají přání a sny? Jak to v běžném dětském domově vypadá? Mezi veřejností přežívá názor, že dětský domov je to nejhorší, co může dítě potkat. Pro mnoho skvělých a šikovných mladých lidí dětský domov znamenal záchranu, a to v mnoha případech doslova. Organizace Dejme dětem šanci si proto dala za cíl zažité mýty vyvracet.

Ikar ve spolupráci s organizací Dejme dětem šanci, 184 stran, 299 Kč

Obal knihy

Michaela Kačírková, Zuzana Rybová: Pohybový vývoj dítěte – S láskou a respektem

Cílem této knihy, sepsané dvěma zkušenými fyzioterapeutkami, je srozumitelně, přehledně a prakticky provést rodiče pohybovým vývojem jejich děťátka v prvních třech letech života. Vysvětluje, co je dobré sledovat a proč, kdy už je vhodné navštívit odborníka, i to, jak mohou rodiče své děti v jednotlivých obdobích rozvíjet. Publikace se věnuje i praktickým záležitostem z pohledu fyzioterapeuta a zároveň usnadňuje orientaci v často nepřeberném množství dětských pomůcek, které dnešní trh nabízí, včetně pomoci s výběrem správného kočárku či nosítka a později i vhodné obuvi.

Esence, 168 stran, 399 Kč

Obal knihy

Kateřina Pechová & Renata Stiborová: Kudrnatá příručka

Hlavním posláním publikace je pomoci všem bez rozdílu věku či pohlaví naučit se pečovat o vlnité a kudrnaté vlasy. Knížka plná fotek a barevných ilustrací nabízí užitečné rady, tipy a triky, po kterých budou všechny vlny, lokny i kudrliny vypadat naprosto božsky, a hlavně budou zdravé a plné síly.

Informace a postupy, jak s kudrnatými vlasy zacházet a starat se o ně, jsou inspirované světoznámou Curly girl metodou Lorraine Masseyové, ale zakládají se především na letitých zkušenostech a postřezích autorek.

Jak herečka a zpěvačka Kateřina Pechová, tak vlasová odbornice Renata Stiborová si prošly mnoha starostmi a trápeními, aby se nakonec staly hrdými majitelkami zdravých kudrnatých vlasů.

Esence, 160 stran, 399 Kč

Obal knihy

Vladimír Socha: Největší dinosauří záhady

Tato kniha vám představí největší a nejpoutavější záhady světa druhohorních dinosaurů i tajemství skrytá v dějinách jejich vědeckého výzkumu.

Dravec se žraločími zuby, kolos s obříma rukama, druhohorní sprinteři či loudaví giganti – navštivte fascinující svět, v němž nic není nemožné.

Universum, 248 stran, 399 Kč

Obal knihy

Markéta Prášková: Balada o snech

Klára se po rozchodu se svým přítelem stěhuje do babiččina domu v Praze. Společnost jí dělá spolubydlící Viktor, s jehož pomocí se pustí do rekonstrukce nového domova. Když náhodou nalezne na půdě starý kufr, ještě netuší, že díky jeho obsahu odkryje tajemství, které mělo zůstat navždy ztraceno v minulosti.

Klára tak postupně odhaluje příběh rodiny mladičké Lucie, jíž po strastech druhé světové války začínají ještě další, mnohem větší útrapy. Staletá pravidla venkova se pod nátlakem socialistického režimu rozpadají, sedláci jsou zatýkáni, jejich majetek znárodňován a rolnické rody přicházejí o domovy.

Moba, 304 stran, 263 Kč

Obal knihy

Jiří Mádl: Přitažlivost planety Krypton

Neobvyklý vztah dvou mladých lidí trvá s přestávkami několik let. Oba si dopisují ve virtuálním prostoru zvaném Planeta Krypton. Jejich příběh lemují témata jako hledání domova, budící se sexualita, láska a složité rodinné vztahy. Odvážné vysvlékání dětských šatů a cesta k dospělosti jsou vzrušující, ale náročné procesy a Martinovi i Veronice je komplikují jizvy z minulosti. Dali si slib, že naživo se nikdy nepotkají. Dodrží ho?

BizBooks, 304 stran, 359 Kč

Obal knihy

Sara Blædelová: Dávno ztracená

Žena zavražděná v Anglii figurovala osmnáct let na seznamu pohřešovaných Dánů a angličtí vyšetřovatelé jsou v koncích. Chybí jim pachatel i motiv.

Dokáže Louise Ricková z dánské policie zjistit, proč tolik Dánů posílalo na účet zavražděné vysoké finanční obnosy? Kdo byli ti lidé a za co platili? A proč už nikdo z nich nežije? Čím hlouběji Louise do případu proniká, tím je zmatenější. V Dánsku navíc přibývá mrtvých. Čas hraje proti ní, vztah s Eikem je vystaven tvrdé zkoušce a Louise musí čelit nečekaným odhalením.

Práh, 280 stran, 359 Kč

Obal knihy

Alena Mornštajnová: Teribear – Tajemství modré krabice

Z jedenácté krabice, která Tomově mamince nedopatřením vypadla v zahradě u lesa, vylezlo malé chlupaté stvoření. Je to medvídek Teri, příjmením Bear, dohromady Teribear – ale červený, a proto se obává, že mezi lesní zvířenu tak docela nepatří. Aby nemusel přespávat v krabici jako bezdomovec, urychleně se poohlíží po lepším pelíšku. Do hnízda hodné veverky Simonky při své nešikovnosti nevyšplhá, ale třeba líp pořídí v zoo, kde pátrá u blahosklonné žirafy Žofie, legračních manželů Brtníkových i Simončina brblavého bratránka Filipa. Brr, klec očividně nebude to pravé… Odhodlaný, přátelský a věčně dobře naložený medvědí tulák vyzkouší i cirkus, byť pro kočovný život artisty nemá ideální vlohy. Poradí mu protřelá liška Eliška či potrhlá drbna Andrea Sojková, kde by se mu žilo úplně nejlíp? Účinkují herec Hynek Čermák a modelka Tereza Maxová.

OneHotBook, 1 hodina 44 minut, 332 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám