Pohádky z Kouzelného palouku si děti přečtou i samy

Pohádky z Kouzelného palouku si děti přečtou i samy

Tisk

pohadky-z-kouzelneho-palouku200V nakladatelství Fragment vyšel unikátní Čtenářský systém, který má za cíl usnadnit orientaci v knižní nabídce pro začínající čtenáře. Soustředili se nejen na prvňáčky a druháčky, ale i na předškoláky a spolupracovali se zkušenou pedagožkou Kamilou Balharovou. Tento čtenářský systém má čtyři stupně: Čteme s obrázky, Čteme spolu, Čteme sami a Čteme s radostí.

 

 

Pohádky z kouzelného palouku patří do stupně Čteme sami. Ten je rozdělen na dvě varianty lišící se od sebe pouze tím, že knížky, které mají u loga označení GENETICKÁ METODA, jsou vysázené velkými tiskacími písmeny, aby byly vhodné i pro děti, které se učí číst právě touto metodou. „Z ohlasů od rodičů i učitelů víme, že těchto knížek na trhu moc není a děti potřebují čtení trénovat na různých textech,“ doplňuje PR manažerka nakladatelství Albatros Media Jana Fikotová. Do této edice nakladatelství zařazuje jednoduché, srozumitelné a kratší příběhy doplněné velkým množstvím obrázků. Slova na konci řádků se nedělí, text je vysázený větším písmem a věty jsou kratší.

pohadky-z-kouzeneho-palouku geneticka

Kniha obsahuje celkem pět příběhů: Ztracená hůlka, Záhada slané kaše, Nezvaní hosté, Letní slavnost a Podzimní výlet. Hrdinkami jsou čtyři víly Hojilka, Spinkalka, Pořádnička, Učilka a Mlsalka žijící v lípě na Kouzelném palouku. Zažívají nejedno dobrodružství, potkávají i další postavy, a hlavně jsou dobrými kamarádkami.

Čtení dětem ulehčuje jak jednoduchý text a velké písmo, tak krásné ilustrace od Daniely Skalové. Na konci kapitol, ale také v jejich průběhu se nacházejí také otázky kontrolující porozumění při čtení. To jsem ocenila stejně jako nápaditost týkající se jazyka především u názvů víl. Pořádnička má ráda řád a stará se o úklid dětí, Mlsalka všem připravuje jídlo a podobně.

Pokud máte doma dětí, které mají rády víly a chcete je přimět ke čtení, je tato kniha určitě správnou volbou!

Lenka Hoštičková pracuje jako asistentka pedagoga na základní škole a současně studuje. V budoucnu by se chtěla věnovat speciální pedagogice. Má ráda hudbu a procházky v přírodě. Bydlí v Úvalech, má dvě dcery. Od dětství taky velmi ráda čte. Víly z Kouzelného palouku původně napsala pro své dcery a psaní ji moc bavilo. Aby pohádky mohly potěšit i další děti, nabídla je nakladatelství Fragment.

Daniela Skalová se narodila a žije v Praze. Přes dvacet let se věnuje tvorbě pro děti a svými obrázky vyzdobila interiéry několika mateřských školek, dětských koutků i pokojíků. V roce 2003 si otevřela Malovaný obchůdek, kde malovala na zakázku a prodávala výrobky šikovných řemeslníků. Dnes se věnuje především knižní ilustraci – ilustrovala například knížku Já a Anastázie nebo Básničky z lesa a Pohádkové učení z edice Kouzelné čtení.

pohadky-z-kouzelneho-palouku

Pohádky z Kouzleného palouku
Autor: Lenka Hoštičková, ilustrace Daniela Skalová
Žánr: dětská literatura, pohádka, pro děti od 6 let
Nakladatelství: Fragment (Albatros Media)
Rok vydání: 2021
Počet stran: 56
Hodnocení: 90 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/60528724/cteme-sami-pohadky-z-kouzelneho-palouku/

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/60528898/cteme-sami-geneticka-metoda-pohadky-z-kouzelneho-palouku/


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Jiří Anderle – Láska za lásku

laskazalasku perexBohumil Hrabal řekl:
Vzpomínka je druhá přítomnost.
A někdo jiný řekl:

Divadlo

ImproEvents Prague - Daniel Lepkoff a Wendy Houstoun

altTřetí ročník mezinárodního festivalu taneční a divadelní improvizace ImproEvents Prague proběhne od 28. května – 8. června 2012 ve Studiu ALTA v Praze. Hosty letošního ročníku jsou americký tanečník, choreograf a improvi...

Film

Tmání: unikátní příležitost poznat skrze virtuální realitu boj člověka s depresí

tmani perexZhlédnout Tmání, animovaný film z pera Ondřeje Moravce, je unikátní příležitostí po mnoha stránkách. Virtuální realita, ve které je děj umístěn, vás vtáhne do zážitku jako žádná jiná platforma. Ačkoliv promítání ve VR prostoru může být pro něko...