Tradiční Sušické slavnosti zahájí letní turistickou sezónu

Tradiční Sušické slavnosti zahájí letní turistickou sezónu

Tisk

Susicke slavnosti 200Ve dnech 19. až 22. května 2022 ožije šumavské podhůří 22. ročníkem Sušických slavností. Ty po dvouleté pauze znovu odstartují letní turistickou sezónu na Sušicku.

 

 

Sušické slavnosti mají jako tradičně velice nabitý a pestrý program plný kulturního a sportovního vyžití. Malebné západočeské město po tři dny opanuje hudba nejrůznějších žánrů, divadlo a široká nabídka zážitků. Centrum Sušice zaplní stánky s občerstvením a zajímavými výrobky.

Návštěvníci se mohou těšit na Pokáče, Lenku Filipovou nebo kapelu Mňága a Žďorp. Divadlo Schody předvede představení Taková normální rodinka, dětský sbor Svatobor pak vzdá svým vystoupením hold Jaroslavu Ježkovi.

Hlavní program odstartuje v pátek odpoledne na náměstí Svobody vystoupením místních škol a školek, které postupně vystřídá například Pavel Horejš, Karavana Swingers Band nebo Frankie & The Deadbeats. Rodiny s dětmi jistě ocení řadu dětských atrakcí. Sobota nabídne plejádu tanečních vystoupení místních spolků. Zahraje sušická kapela Bossanoha, program vyvrcholí koncerty Mňágy a Žďorp a Pokáče. Pro děti bude připraven pohádkový les plný pirátů. Neděle jako vždy patří tradičnímu výšlapu na Svatobor.

Vstup na Sušické slavnosti je zdarma.

Susicke slavnosti

Více informací a přesný program naleznete na https://www.susicko.cz/ a Sušické slavnosti 2022 - Sirkus Sušické kulturní centrum (kulturasusice.cz).


 

Přihlášení



NEJ za měsíc

Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Na začátku bylo slovo…Platí to i pro cizince v novém prostředí,“ říká Oksana Moiseniuk ze spolku Můžeš Mluvit Česky.

oksana 200Přinášíme vám rozhovor s režisérkou a producentkou, majitelkou filmové produkce FENOMART a také Ukrajinkou dlouhodobě žijící v Česku Mgr. Oksanou Moiseniuk. Patří do týmu spolku Můžeš Mluvit Česky, o kterém nám řekla více.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Oldřich z Chlumu opět zasahuje

altDetektivky zasazené do historie mají úžasné kouzlo. Pro čtenáře i autory. Čtenář i autor si užívají dobových reálií, syrových a nevyumělkovaných vražd. Vyšetřovatelé v knihách nesnímají otisky prstů, neposílají vzorky do laboratoře na expertízu, nestudují...

Divadlo

Horečka sobotní noci může zachvátit opravdu každého!

Horecka 200Aplaus ve stoje, zpívající pódium a rozvlněné hlediště. Takový byl závěr muzikálového představení Horečka sobotní noci. Vytáhla jsem rodinku za kulturou a skutečně jsme nelitovali. Česká premiéra kultovního muzikálu se v pražském Kalichu uskute...

Film

Seriál, který měl konkurovat Hře o trůny

200filmSeriál Camelot vyjel do boje v roce 2011. Ve stejném roce odstartovala na HBO Hra o trůny jako údajný konkurent. A i přes hvězdné obsazení a zkušené režiséry byla show zrušena. Nové podání legendy o králi Artušovi a jeho rytířích kulatého stolu před divák...