Pohádky, workshopy párové akrobacie, improshow Dana Bárty i koncert populární skupiny Skety

Letní scéna Divadla BRAVO! oznamuje doprovodný program.

Divadlo BRAVO! ve spolupráci s Národní galerií Praha otevře 30. května letní scénu nového cirkusu, pantomimy a akrobacie v nádherných gotických zahradách Kláštera sv. Anežky České v samotném srdci hlavního města. Letní sezonu zahájí premiérou dlouho očekávaného akrobatického muzikálu NEBESA, který vznikl spojením novocirkusové skupiny Losers Cirque Company, uznávaného tanečního souboru 420PEOPLE a gospelového sboru Maranatha Gospel Choir. V roli šéfa nebeského korporátu se představí legenda českého showbusinessu Jiří Korn v alternaci s Petrem Jeništou. Program oživí další představení Lůzrů, workshopy párové akrobacie pro veřejnost, pohádky pro ty nejmladší i koncerty Dana Bárty nebo skupiny Skety. Letní scénu Divadla BRAVO! mohou diváci navštívit od 30. května do 27. července.

NEBESA_pozvanka.jpg

„Jako hlavní tahák letní scény připravujeme akrobatický muzikál NEBESA. Ten vypráví příběh strážného anděla, který svými kroky rozhází pravidla nebeského korporátu a rozpoutá řadu událostí, které obrátí dění na nebi i na zemi vzhůru nohama. Na režii NEBES mě nejvíce baví pozorovat členy týmu v cela nových a pro mě občas i nečekaných rolích. Lůzři se učí zpívat, zpěváci z Maranatha Gospel Choir zase tančit, členové souboru 420PEOPLE pilují akrobatické triky,” představuje Letní scénu Divadla BRAVO! režisér akrobatického muzikálu a principál Losers Cirque Company Petr Horníček a dodává „Jsme moc rádi, že se nám po složité covidové době podaří v tak krásném prostoru otevřít letní scénu, která nabídne nové zážitky! Kromě muzikálu a lůzrovských oblíbených představení se diváci díky naší spolupráci s dalšími umělci a soubory mohou těšit na spoustu akrobatických vystoupení, pohádky pro děti i hudební zážitky.“

Kolaps_@František Ortmann.JPG

(Kolaps_@František Ortmann)

Návštěvníci si stejně jako v předchozích letech mohou na čerstvém vzduchu vychutnat vybrané kusy z repertoáru Losers Cirque Company nabité fantastickými triky. Na programu Letní scény Divadla BRAVO! nechybí úplně první představení skupiny s názvem The Loser(s) se showmanem EnDruem, představení Kolaps, jehož derniéra proběhne v příští divadelní sezóně a interaktivní představení Konkurz, které mohou ovlivnit samotní diváci. Pro milovníky poetické závěsné akrobacie je připraveno představení obnaŽENA souboru The Same Self spojené s odbornými přednáškami. Nevídaný hudební zážitek nabídne performance Vrány souboru Holektiv s živou hudbou v podání violoncellistky Terezie Vodička Kovalové, které se odehraje v magických prostorách dvoulodí kostela sv. Františka v areálu kláštera.

Pokračování se dočká improvizační show Kmeny nepřekonatelná trojice hudebníků ve složení Dan Bárta, EnDru a JeN Hovorka doplněná akrobacií a tancem. Poprvé v tomto roce v Praze vystoupí vokální těleso Skety, které představí své původní písně i několik novinek, které ještě jinde nezazněly.

Workshop párové akrobacie 2.jpg

Sportovní nadšenci si mohou pod dohledem Lůzrů vyzkoušet nevšední druh pohybu: párovou akrobacii. Červnové a červencové lekce jsou určené dvojicím. Každá z nich trvá 60 minut. Zájemcům stačí sportovní oblečení a chuť se hýbat, předchozí zkušenosti ani gymnastická průprava nejsou třeba.

Letní scéna Divadla BRAVO! je určena i malým divákům. Studio Damúza si pro ně připravilo zábavné odpolední pohádky Medvědí princ, Golem a Superkluk. Divadlo LokVar uvede loutkovou pohádku Matěj a čerti. Ti, kteří milují aeroplány se mohou těšit na akrobatickou pohádku Letkyně již zmíněného souboru Holektiv. Na všechny pohádky navazují večerní představení. Děti si prostředí Anežského kláštera zamilují i díky Příštěnku Františka Skály vytvořeného přímo pro tento areál, kde si během programu mohou i pohrát a odpočinout.

Marantha Gospel_@archiv souboru Maranatha Gospel Choir.jpg

(Marantha Gospel_@archiv souboru Maranatha Gospel Choir)

Úvodní foto: Konkurz 2 (foto František Ortmann)

Podcast