Tampa strhla druhou výhru v sérii s Floridou čtyři vteřiny před koncem, klíčovou akci rozjel Palát

Český hokejový útočník Ondřej Palát v posledních sekundách druhého zápasu série 2. kola play-off NHL mezi Floridou a Tampou Bay asistoval u vítězného gólu Lightning. Obhájci Stanleyova poháru vyhráli 2:1 a v semifinále Východní konference vedou 2:0 na zápasy. V Západní konferenci uspěli hokejisté St. Louis, kteří porazili Colorado 4:1 a srovnali stav série na 1:1.

Tento článek je více než rok starý.

Florida Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát slaví se spoluhráči gól do sítě Floridy

Ondřej Palát slaví se spoluhráči gól do sítě Floridy | Foto: Sam Navarro | Zdroj: Reuters/USA TODAY Sports

Skóre druhého zápasu mezi Floridou a Tampou otevřel ve 13. minutě hostující Corey Perry, jenž v přesilové hře tečoval puk mimo dosah brankáře Sergeje Bobrovského. Domácí Panthers vyrovnali v závěru druhé třetiny.

Patnáct gólů v jednom zápase NHL, Calgary v divokém prvním čtvrtfinále přemohlo Edmonton 9:6

Číst článek

Eetu Luostarinen na vrcholku levého kruhu pro vhazování napřáhl ke střele a Andrej Vasilevskij jeho pokus neudržel.

V 56. minutě Bobrovskij včasným přesunem zlikvidoval Palátovu střelu do poloodkryté branky a zdálo se, že utkání směřuje do prodloužení. V posledních sekundách základní hrací doby ale Panthers nedokázali vyhodit puk z obranného pásma, Palát poslal puk za branku, odkud Kučerov parádní zadovkou našel neobsazeného Rosse Coltona, jenž v čase 59:56 rozhodl o druhé výhře Lightning v sérii.

„S Kuchem (Kučerovem) na ledě musíte očekávat všechno. Když jsem viděl, že na něj směřuje puk, hned jsem se rozhodl jít před branku. Prokázal, že má oči i vzadu, protože mě našel úplně přesně. Byl to od něj dárek,“ chválil přehled ruského útočníka Colton.

Florida prohrála i druhý domácí zápas a před cestou do Tampy je ve složité situaci. Pokud Panthers chtějí vrátit sérii na vlastní led, musí na soupeřově ledě bezpodmínečně alespoň jednou zvítězit.

Klíčové z pohledu nejlepšího celku základní části bude zlepšení přesilových her. V dosavadním průběhu play-off zatím floridští hokejisté nevyužili ani jednu z pětadvaceti a výrazně zaostávají za svou úspěšností 27 procent ze základní části.

„Všichni jsme strašně zklamaní, víme ale, jak důležité zápasy nás v Tampě čekají. Minulost nezměníme, ale v dalších duelech se musíme rvát a nechat na ledě vše,“ řekl po utkání Bobrovskij, jenž kryl pětadvacet střel.

Vedle Paláta, jenž v duelu zapsal šestý bod v play-off, se z výhry Lightning radoval také obránce Jan Rutta. Bek Panthers Radko Gudas potvrdil svou pověst tvrďáka, ani jeho sedm hitů však Floridě k prvnímu vítězství v sérii nepomohlo.

Colorado 1:4 St. Louis

Colorado na vlastním ledě podlehlo St. Louis 1:4 a nezvládlo první zápas v tomto play-off. Blues o výhře rozhodli ve druhé třetině, ve které si vytvořili dvoubrankový náskok. Domácí Avalanche v úvodu třetí části snížili na 1:2, hokejisté St. Louis si ale závěr zápasu pohlídali a srovnali stav série na 1:1.

Největší hvězdou zápasu byl vyhlášen David Perron, jenž Blues dotáhl za výhrou dvěma góly.

„Myslím, že jsme odehráli povedené utkání. Naše lajna předvedla několik dobrých akcí a tým pracoval opravdu výborně. Opět se potvrdilo, že play-off je jako horská dráha. Dokázali jsme odpovědět na nevydařený první zápas a vyrovnali jsme stav série,“ hodnotil duel střelec Perron.

Brankář St. Louis Jordan Binnington kryl 31 střel a potvrdil skvělou formu. V dosavadním průběhu vyřazovacích bojů chytá s úspěšností bezmála 95 procent a patří k lídrům v obou sledovaných statistikách.

NHL - 2. kolo play off:

Východní konference - 2. zápas:

Florida - Tampa Bay 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Branky: 39. Luostarinen – 13. Perry, 60. Colton (Palát). Střely na branku: 37:27. Diváci: 19.716. Hvězdy zápasu: 1: Colton, 2. Vasilevskij (oba Tampa Bay), 3. Bobrovskij (Florida). Stav série 0:2.

 

Západní konference - 2. zápas:

Colorado - St. Louis 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Branky: 42. Landeskog – 40. a 51. Perron, 26. Kyrou, 59. Saad. Střely na branku: 31:32. Diváci: 18.117. Hvězdy zápasu: 1. Perron, 2. Binnington (oba St. Louis), 3. Landeskog (Colorado). Stav série 1:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme