Útočník v Norsku pobodal nejméně čtyři lidi, jednoho těžce ranil

Útočník na jihovýchodě Norska pobodal nejméně čtyři lidi, jeden je raněný těžce, tři lehce. Policisté "předpokládaného pachatele" zadrželi zhruba hodinu po začátku incidentu. Později policie upřesnila, že útočník a jedna z obětí jsou manželé, jejich rodina pochází ze Sýrie.

"Můžeme potvrdit, že mezi pachatelem a jednou z pobodaných osob existovalo rodinné pouto," uvedl v prohlášení inspektor Odd Skei Kostveit. "Je to rodina ze Sýrie a pachatel a jedna ze zraněných jsou manželé," dodal. Upřesnil také, že jedním ze zraněných je pachatel.

Útočníka ještě před příjezdem policie zastavili zaměstnanci střední školy Numedal a řidič autobusu, píše Aftenposten. Podezřelý, podle médií muž okolo 40 let, byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví, píše server Verdens Gang.

K útoku došlo v oblasti Numedal, zhruba 80 kilometrů západně od Osla. První zprávu o útočníkovi, který bodnou zbraní napadá náhodné kolemjdoucí u obchodu, dostala policie přibližně v 8:45. Kriminalisté nejprve uvedli, že zákrok stále probíhá, v 9:45 pak oznámili, že podezřelého zadrželi.

Podle očitých svědků bylo na místě incidentu několik sanitek i letecká záchranná služba. Starosta města Nore řekl stanici TV2, že vedení města sestavuje krizový štáb a dodržuje postupy pro nouzové situace. Norská média ani policisté dosud nezveřejnili žádné záběry z místa neštěstí.

Související

Andrej Medveděv, zběh z Wagnerovy skupiny

Zběh od wagnerovců jde v Norsku kvůli bitce za mříže

Norský soud poslal Andreje Medveděva na 14 dní do vězení za výtržnictví a nošení vzduchovky na veřejnosti, informovala agentura AP. Medveděv zběhl od žoldnéřské Wagnerovy skupiny a ve skandinávské zemi žádá o azyl. 

Více souvisejících

Policie Norsko norsko

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

EU a NATO tlačí na Řecko a Španělsko: Dejte Ukrajině své Patrioty

Řecko a Španělsko jsou pod stále větším tlakem spojenců z Evropské unie a Severoatlantické aliance (NATO), aby dodaly Ukrajině více systémů protivzdušné obrany. Uvedl to server Financial Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy