Jakub Konečný
20. května 2022 • 10:20

Boleslav ještě 14 dní trénuje. Hoftych nechápe LFA, Suchý je „nadšenej“

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třináct týmů FORTUNA:LIGY se rozprchlo na dovolenou, dvou se týká baráž – a jeden stále pokračuje v tréninkovém procesu, ač má už sezonu za sebou. Mladá Boleslav se bude udržovat v provozu alternativní formou ještě příští týden. „Důvod je, abychom kondičně neklesli níž,“ vysvětluje trenér Pavel Hoftych.



Jdou proti proudu. Zatímco hráči jiných klubů si po náročné sezoně užívají (ne)zaslouženou dovolenou, fotbalisté Mladé Boleslavi budou ještě příští týden společně trénovat. Kýžené volno jim začne až dávno po posledním zápase ročníku, který sehráli minulý pátek doma s Olomoucí (2:2). V něm obhájili sedmé místo ze základní části a získali prémii milion korun i nasazení do třetího kola příštího ročníku MOL Cupu.

„Máme tady pozitivní náladu, hráčům se nikam nechce,“ zdůvodnil netradiční krok trenér Pavel Hoftych s úsměvem. Ale pak už s vážnou tváří dodal: „Důvod je, abychom kondičně neklesli níž, kdybychom to teď rozpustili.“

Není těžké odhadnout, že kabina přijala toto rozhodnutí spíše nelibě. Trénovat bez vidiny soutěžního zápasu se chce málokomu, zvlášť když už se viděl třeba u moře.

„Jsem z toho nadšenej,“ ušklíbl se ironicky kapitán Marek Suchý . „Ne, bereme to tak, že se chceme dobře připravit na další sezonu, abychom z toho nevypadli. Bylo nám řečeno, že když to dobře dotrénujeme, nebude letní příprava tak hrozná. Tak uvidíme.“

Hoftych si na perfektní kondici svých hráčů zakládá, jeho náročný styl hry je na ní postaven. Ambiciózní klub navíc bude chtít v příští sezoně své umístění vylepšit, být vážnějším konkurentem velké české trojice. Netradiční model přípravy by tomu měl pomoci.

„I tak budou mít kluci volno přes dvacet dní,“ řekl k tomu. Přesněji řečeno 23 dní. Mladá Boleslav bude trénovat do 27. května, letní přípravu zahájí 20. června.

Pětapadesátiletý trenér si však při této příležitosti také rýpl do Ligové fotbalové asociace a termínové listiny, podle níž příští ročník FORTUNA:LIGY začne až 30. července. A měl hned dva argumenty.

„Celé jaro hrajeme na špatných terénech, a když jsou trávníky nejlepší, jedeme na dovolenou. Tento tah LFA jsem nepochopil. Začít se mělo už 10. července, aby naše kluby byly připravené na předkola evropských pohárů,“ uvedl Hoftych.

Plzeň, Slavia a Sparta svou evropskou pouť zahájí ve druhém předkole Ligy mistrů, respektive Konferenční ligy, jejichž zápasy jsou na programu 19. a 21. července a 26. a 28. července, tedy ještě před startem FORTUNA:LIGY.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud