Na plovárně s Denzelem Currym. Dávej reportážní speciál přímo z placu

20. květen 2022

Máme report a taky rozhovor s Denzelem Currym! V novém díle ale servírujeme taky postřehy z aktuálních koncertů i nových alb od Lil Gotita, Leikeli47 a mnoha dalších.

Kromě klasického průzkumu nových desek a aktualit ze světa rapu tentokrát přinášíme exkluzivní reportáže hned z několika koncertů. První z nich měl na svědomí Lil Darkie z uskupení Spider Gang, který zavítal do pražského klubu Futurum, kde v podobě hodinu a půl dlouhého setu představil svoji nejnovější desku Swamp. Další byl irský producent a zpěvák Sega Bodega, který se objevil ve Fuchsu a na jehož výkon jsme vyslali našeho rave trenéra Jakuba.

Tou zásadní událostí byl ale koncert samotného Denzela Curryho. Floridský rapper se po šesti letech vrátil do Prahy, aby ve Žlutých lázních představil své nové album Melt My Eyes See Your Future a my byli u toho. Mimo náš hudební support, který jsme vedli v tandemu s PlayThatBoyZayem, jsme s Denzelem prohodili pár slov a probrali jeho oblíbené evropské rappery, zážitky z Berlína a Prahy a v neposlední řadě došlo i na tipy z jeho hudební knihovny. RIP Lil Keed.

Jak zněla pražská zastávka Denzela Curryho? Kdo rotuje v jeho hudební knihovně? A jak vypadá hudební jam Spider Gangu? To vše v reportážním speciálu Scény s Opakem Dissu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.