Muž sestrojil kočárek pro rybičky a stresaři jsou sympatičtější. To jsou nej zprávy minulého týdne

20. květen 2022

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejlibovější šunky ze zpravodajského pultu. Jako obvykle se zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu uhranula informace o tom, že jistý youtuber, který má přes 550 tisíc odběratelů, na svém kanálu zveřejnil celý postup výroby kočárku pro rybičky. Kovový podvozek na kolečkách si vlastnoručně svařil, z plastového akvária mají rybičky výhled do všech stran, kyslík jim přivádí vzduchovací motorek a pojízdné nádobě nechybí ani filtr s bateriemi na dobíjení. Někteří fandové, třeba Ivanka, byli z vynálezu nadšení.

Zuzanu zaujala zpráva o tom, že tým složený z odborníků z Nottingham Trent University (NTU) a University of Portsmouth zjistil, že díky projevování známek stresu můžeme působit sympatičtěji, a přimět tak ostatní lidi, aby se k nám chovali lépe.

Nakonec nesměla chybět nějaká ta krimizpráva: mladá žena z Českokrumlovska prodávala na internetu set na úpravu nehtů a domnělý kupec, ze kterého se později vyklubal podvodník, z ní na základě sdělení údajů k její kartě vylákal 50 000 korun, což není málo.

Je mezi naivní nehtařkou, sympatickými nerváky a rybičkami na procházce nějaká tajnosnubná souvislost? Vůbec ne, míní Zuzana s Ivanou, ale nikterak je to netrápí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.