„Jsou jubilea, která jsou hodná toho, aby se slavila, a pak jsou taková, o kterých by bylo vhodnější pomlčet. Myslím si, že toto moje patří k tomu druhému typu,“ nechala se slyšet herečka Emília Vášáryová, kterou si čeští diváci zamilovali v roli křehké maminky Krausové ve filmu Pelíšky, v rozhovoru pro dennikn.sk. Neplánuje, alespoň zatím, dokonce ani žádnou oslavu v kruhu svých nejbližších...

„Se svou rodinou jsem se už dopředu dohodla, že to teď v květnu nebudeme nijak prožívat a že možná to pak v létě oslavíme v Banské Štiavnici, kde jsme vždy slavili nějaká jubilea. Pokud se vůbec dáme dohromady. Nejsem ten typ, který by slavil,“ krčila rameny starší sestra taktéž herečky Magdy Vášáryové (73), která loni v létě nečekaně přišla o manžela Milana Lasicu (†81). Stejně jako Emília je tedy vdovou – ta svého muže, scénografa Milana Čorbu (†72), oplakala v roce 2013.

VIDEO: Emília Vášáryová: Už padesát let neporušila jeden zvyk! Jaký?

Video
Video se připravuje ...

Emília Vášáryová: Už padesát let neporušila jeden zvyk! Jaký? Martin Balcar, Jan Jedlička

Své krásné jubileum oslaví na prknech, která znamenají svět. Paní Vášáryová totiž stráví narozeninový večer v Národním divadle, kde s kolegy odehraje představení Dnes večer nehrajeme. „Jsem ráda, že hrajeme. Sezona běží naplno, mám spoustu práce a najednou je to příjemné. Ani jsem nevěděla, že mi to tak bude chybět,“ libovala si oslavenkyně, jíž se dotkla koronavirovou pandemií vynucená pauza.

I když původně nechtěla v den svých narozenin pracovat, své rozhodnutí přehodnotila. Koneckonců jde o komedii, která je odlehčenou vzpomínkou na rok 1989. A trvá jenom dvě hodiny. „Nakonec jsem souhlasila, že to ten večer odehraju. Možná by bylo lepší, kdybych nepracovala, ale nevím, co jiného bych dělala,“ uvedla herečka. Nezbývá než jí ke krásným kulatinám popřát vše nejlepší a ještě mnoho zajímavých hereckých příležitostí!

Fotogalerie
35 fotografií