Ústí nad Labem - V nadcházející sezoně se opět mohou fanoušci Slovanu těšit na maskovaného muže s číslem 33 na zádech. Lukáš Cikánek bude hájit ústecké brankoviště i v druholigové sezoně a opět bude chtít svými zákroky pomoci Slovanu. V minulé sezoně odchytal kladenský rodák celkem 13 utkání a udržel si úspěšnost zákroku nad 90%. V rozhovoru mimo jiné poděkoval fanouškům za loňskou sezonu a vyzval je, aby Slovan podpořili i v sezoně nadcházející.

Lukáši, i v příští sezoně budete pokračovat v barvách Slovanu, co rozhodlo o Vašem pokračování?

Po sestupu jsem si sedl s trenéry a vedením. Slovan projevil o mně zájem, což mi udělalo radost. Domluvili jsme se vcelku rychle na pokračovaní v ústeckém dresu.

Měl jste případně i jiné nabídky, například z Chance ligy, potažmo druhé ligy?

Nabídky jsem měl z 2. ligy, ale Slovan pro mě byl prioritou. Mám střídavou péči o děti, nechci být daleko od domova. Takto mi to vyhovuje, že mohu děti vyzvednout po tréninku ve škole a trávit s nimi společný čas.

Slovan bude v příští sezoně působit ve druhé lize, co od soutěže očekáváte?

Pro brankáře je jedno, jakou ligu chytá. Puk, brána a brankoviště jsou stejně velké (smích).

Příprava bude přes léto individuální, jak se budete připravovat, případně, zda se již připravujete?

Připravuji se individuálně, prozatím to nehrotím. Na sezónu budu připraven, abych podával co nejlepší výkony a byl nápomocný mužstvu.

Druhá liga se zdá, že bude příští rok velmi atraktivní a plná kvalitních hráčů. Předpokládám, že se budete chtít porvat o rychlý návrat zpět do Chance ligy.

V 2. lize bude hodně týmů, které budou chtít postoupit. 2. liga bude dle mého názoru kvalitnější díky zúženému počtu týmů v Chance lize. Návrátí se také hráči ze zahraničí do extraligy. Nejsem zastánce slov typu "rychlý návrat". Uděláme maximum, co bude v našich silách. Určitě si v Ústí nikdo nepřeje, aby se hrála 2. liga delší dobu.


Už přišla řeč na to, jaká by měla být Vaše role v budujícím se kádru Slovanu?


O tom jsme se ještě nebavili. Bude tam Vlčák (Martin Volke - pozn. redakce). Ten úplně v klidu může odchytat plno zápasů. Uvidíme, jak se komu bude dařit.


Loni jste naskočil do profesionálního hokeje po dvouleté pauze. Odchytal jste nakonec 13 utkání, když pominu, jak dopadla sezona z týmového hlediska, jak jste byl spokojen s osobními výkony?

Pauza byla dlouhá, ale od trenérů jsem dostal plno času se do toho dostat, což bylo super. Cítil jsem se dobře, až na dva-tři zápasy, které jsem mohl určitě odchytat lépe. Dvakrát jsem byl zraněný, nic vážného, ale zase vás to na pár dní vyřadí z tempa. Když už jsem byl před play-down připravený, dostal jsem do palce pukem a nemohl jsem pořádně držet hokejku. Doufám, že už jsem si to vybral a budu v příští sezóně v pořádku.


Na závěr, co byste vzkázal fanouškům Slovanu k následující sezoně?


Fanouškům bych chtěl hlavně poděkovat za loňskou sezónu. Dopadlo to tak, jak nikdo z nás nechtěl. I takový je sport. Hlavně, ať nás nadále podporují a pomáhají nám k co nejlepším výsledkům.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže