Útočník v Norsku pobodal nejméně čtyři lidi, byla mezi nimi jeho manželka

foto Nůž. Bodná zbraň. Pobodání nožem. Krev. Násilí. Ilustrační foto.

Oslo - Útočník na jihovýchodě Norska pobodal nejméně čtyři lidi, jeden je raněný těžce, tři lehce. Policisté \"předpokládaného pachatele\" zadrželi zhruba hodinu po začátku incidentu. Později policie upřesnila, že útočník a jedna z obětí jsou manželé, jejich rodina pochází ze Sýrie.

"Můžeme potvrdit, že mezi pachatelem a jednou z pobodaných osob existovalo rodinné pouto," uvedl v prohlášení inspektor Odd Skei Kostveit. "Je to rodina ze Sýrie a pachatel a jedna ze zraněných jsou manželé," dodal. Upřesnil také, že jedním ze zraněných je pachatel.

Útočníka ještě před příjezdem policie zastavili zaměstnanci střední školy Numedal a řidič autobusu, píše Aftenposten. Podezřelý, podle médií muž okolo 40 let, byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví, píše server Verdens Gang.

K útoku došlo v oblasti Numedal, zhruba 80 kilometrů západně od Osla. První zprávu o útočníkovi, který bodnou zbraní napadá náhodné kolemjdoucí u obchodu, dostala policie přibližně v 8:45. Kriminalisté nejprve uvedli, že zákrok stále probíhá, v 9:45 pak oznámili, že podezřelého zadrželi.

Podle očitých svědků bylo na místě incidentu několik sanitek i letecká záchranná služba. Starosta města Nore řekl stanici TV2, že vedení města sestavuje krizový štáb a dodržuje postupy pro nouzové situace. Norská média ani policisté dosud nezveřejnili žádné záběry z místa neštěstí.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 26.04.2024 ČTK

Reklama

15°C

Dnes je pátek 26. dubna 2024

Očekáváme v 21:00 7°C

Celá předpověď