Hlavní obsah

Počítačové hry se budou rodit v Brně. Díky inkubátoru pro začínající tvůrce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Inkubátor pro firmy, které vyvíjejí počítačové hry, bude v kreativním centru KUMST Jihomoravského inovačního centra v Brně (JIC). Na jeho vzniku se podílela i místní komunita herních vývojářů GameDev Area a Herní klastr. Inovační centrum o tom informovalo v tiskové zprávě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Inkubátor bude sloužit začínajícím firmám i studiím, nabídne oborové vzdělávací akce, konzultační hodiny s experty z různých odvětví i fyzický prostor a zázemí. První zájemci o účast v inkubátoru se již hlásí, vzdělávacími programy by mohli začít procházet už letos v létě.

„Herní průmysl i přes pandemii rostl, nabírá nové lidi. Podpořit brněnská herní studia tak neznamená jen podpořit vznik her s fanoušky po celém světě, ale i podporu vysoce kvalifikovaných pracovních míst a dokonce nových profesí," uvedl Jakub Bedecs z iniciativy GameDev Area. Podle něj by měl inkubátor pomoci Brnu stát se evropsky významným vzdělávacím a komunitním centrem herního vývoje.

Slavné české videohry lákají i po letech

Hry a herní systémy

Hernímu designu se věnuje už květnový program v centru KUMST. Kromě přednášek o právu v herním průmyslu se uskutečnil i dvoudenní vývojářský maraton Game Jam, kterého se zúčastnilo 30 vývojářů v deseti týmech, z nichž každý stihl dokončit prototyp hry.

Tento pátek také v KUMSTu začíná hratelná výstava Kompas, která propojuje experimentální deskové a počítačové hry s nezvyklou instalací. Výstavu pojali organizátoři jako hru – návštěvníci absolvují jednotlivá stanoviště, která kombinují kresbu s hledáním odměn.

Jako součást akce se také uskuteční workshop herní tvorby pro začátečníky, panelová diskuse herního vzdělávání nebo přednáška o tvorbě studentského projektu. Expozice představí práce studentů brněnských univerzit i středních škol zabývajících se herním designem.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Související články

Malá herní studia ohrožuje pirátství

Malá česká herní studia ohrožuje pirátství. Tvůrci počítačových her, kteří nemají tak velký kapitál jako velká mezinárodní studia, jsou často existenčně...

Výběr článků

Načítám