Pozor na podvodné prodejce zájezdů

smutek

Kdo by nechtěl o dovolené vyrazit na cesty? A kdo by u toho nechtěl navíc ušetřit? A právě toho se snaží v době, kdy s přicházejícím létem roste zájem o koupi zájezdů, využít i mnozí podvodníci. Problémy se objevily již i letos a při výběru zájezdu dovolenou je tak třeba dávat si opravdu velký pozor.

Asociace cestovních kanceláří varuje

Asociace cestovních kanceláří se čím dál častěji potýká s hlášením o podvodných prodejích zájezdů, anebo prodejcích, kteří nesplňují požadavky, které na ně český právní řád klade. Na trhu se tak objevují potíže např. s pojištěním zájezdů, ale současně i s organizací vlastního prodaného zájezdu. Jejich prodejcům často chybí i oprávnění k vykonávání dané činnosti na některém z relevantních území.

Místo vysněné dovolené v mnoha případech lidé přicházejí nejen o naději na krásný čas strávený s blízkými v zajímavé lokalitě, ale také o nemalé peníze. Zájem o cestování před touto hlavní sezonou raketově roste, a s tím i pravděpodobnost, že se lidé setkají s podvodem.

Pláž

Foto: Pixabay

Pozor na podezřele výhodné nabídky

Často drahé exotické zájezdy, které se běžně prodávají za vysoké ceny, se na internetu mnohdy nabízejí se slevou, která přesahuje více než šedesát procent. Lidé tak na základě dobrých, ale falešných, recenzí zájezd koupí, odešlou své peníze neznámo kam, a přichází tak o tisíce korun, které jim velmi pravděpodobně už nikdo nevrátí.

Tyto podvodné prodeje zdánlivě velmi výhodných zájezdů mají často podobu internetových aukcí. Při podezření na podvodné služby je na místě obrátit se buď na policii, nebo na Českou obchodní inspekci. Při výběru zájezdu potom platí, že opatrnost je nade vše. Využívejte spíše služeb prověřených cestovních kanceláří, anebo si o prodejci, kterého neznáte, zjistěte maximum informací.

Zdroje informací: https://www.irozhlas.cz/ekonomika/dovolena-zajezd-podvod-aukce-cestovani_2205162238_ako

https://plzenska.drbna.cz/zpravy/8737-misto-dovolene-u-more-prisli-o-penize-cestovni-agentura-podvedla-stovky-lidi.html

Náhledové foto: Pixabay

Peníze mě vždy fascinovaly. O své zkušenosti se s vámi rád podělím.