Operátoři od června asi nenabídnou zpoplatněné přeskakování reklam u Primy

foto Chodba v sídle TV Prima na pražské Vinici na snímku pořízeném 1. května 2020.

Praha - Televizní operátoři zřejmě od června nenabídnou možnost zpoplatněného přeskakování reklam u kanálů Primy. Uživatelé by asi poplatek kvůli jeho výši neakceptovali, vyplývá z vyjádření firem pro ČTK. Prima od června zamezí přetáčení reklam při zpětném zhlédnutí, protože přichází o příjmy z inzerce. Žádná jiná komerční televizní stanice v Česku u internetové televize přetáčení reklam nezakazuje.

Od 1. června bude na všech kanálech skupiny Prima (Prima, CNN Prima News, Prima Cool, Prima MAX, Prima Krimi, Prima Love, Prima Zoom, Prima Star) platit u internetové televize zákaz přeskakování reklamních bloků na všech platformách, tedy při přehrávání v televizi, na počítači nebo v mobilním telefonu. Reklamní bloky jsou v případě Primy standardně šestiminutové, přeskočit půjdou až po třech minutách reklamního bloku.

Původně měl být zákaz přetáčení reklam ze strany skupiny Prima zaveden již od začátku března, ale po únorových sporech s největším tuzemským televizním operátorem O2 TV, který pohrozil možným vyřazením kanálů Primy ze své programové nabídky, přišel posun o tři měsíce.

"Opakované změny požadavků a neochota hledat společné řešení pro různé platformy zkomplikují život hlavně divákům, jejichž sledovací čas se snaží FTV Prima jen zpeněžit," uvedl tiskový mluvčí Vodafone Ondřej Luštinec.

Prima nabídla operátorům extra placenou verzi s přeskakováním reklam. Konkrétní výše poplatku zveřejněna nebyla, ale určité vodítko dává cena služby iPrima bez reklam, jenž stojí měsíčně 89 korun. A to je částka, která je podle operátorů pro diváky zřejmě příliš vysoká.

"Přidání speciálního příplatkového balíčku přeskakování reklam v současné době nezvažujeme. Za aktuálních podmínek nabízených Primou by pro koncového zákazníka znamenal významné zdražení koncových cen,“ podotkl šéf televizního operátora Telly Vladimír Rusnák. Možnost připlatit si za přeskakování reklamy u kanálů Primy nebudou nabízet ani další operátoři Vodafone nebo T-Mobile. "K datu spuštění si zákazníci za přeskakování reklam nebudou moci připlatit,“ dodal manažer TV služeb T-Mobile Zdeněk Spurný.

V posledních letech se počet domácností, které využívají IP TV, téměř ztrojnásobil, uživatelé si oblíbili zpětné přehrávání pořadů a spolu s tím se i naučili přetáčet reklamy. Podle průzkumů dokonce až dvě třetiny lidí během sledování pořadů přetáčí reklamu. "Kvůli tomu ročně přicházíme až o 300 milionů korun, které bychom mohli zpětně investovat do výroby dalšího programu,“ uvedl již dříve ředitel pro strategii Primy Lukáš Kubát.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 27.04.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je sobota 27. dubna 2024

Očekáváme v 03:00 4°C

Celá předpověď