Jak vypadá ideální partnerka podle mužů?

Taky ses vždycky držela toho, že zárukou šťastného vztahu je do ničeho nešťourat, zbytečně se nehádat a hlavně se na nic neptat? Je třeba rychle změnit strategii. Takhle už to totiž opravdu nefunguje!

idealni-zena-titul-1100x618.jpg Zdroj: profimedia.cz

Že by se nám, ženám, blýskalo na lepší časy? Podle všeho asi ano. Generacemi používané vztahové uspořádání, v němž vládne muž pevnou rukou a jeho partnerka se pro zachování všeobecného klidu raději moc neprojevuje, mizí v nenávratnu. Alespoň podle nového výzkumu, který prokázal, že průbojnost a nepoddajnost něžného pohlaví působí na pány jako mocné afrodiziakum. Tady jsou žhavé podrobnosti, co zažité stereotypy obrací vzhůru nohama!

Konec podřizování jednou provždy?

Ano, moderní doba si žádá změny. A co si budeme vykládat, už bylo vážně na čase. Koho z nás taky baví před tím svým zatloukat nákupy nových šatů. Taky mlžit, že ten škrábanec na autě je tam delší dobu, nebo se omlouvat za dlouhé telefonáty s kamarádkou, která je v depresi. Taky tě to vždycky štvalo? Nic z toho už dělat nemusíš.

Stát si za svým názorem, být svá a hlavně neustupovat, je teď naopak žádoucí a muži po takové ženě doslova touží. Vlastně, ochotně ji mění za model „domácí puťky“, který pro ně vždycky býval zárukou klidu, jistoty a nulových hádek. Tohle teď zjistili vědci! A pro dámské pokolení to znamená jediné – může si dělat, říkat i nosit, co chce. Bez následků a tiché domácnosti. Kdo konkrétně za tímhle převratným názorem stojí?

Čtěte také:

Dominance? Ta se cení

Australská studie provedená na Queenslandské univerzitě překvapuje ve všech směrech. Její závěry prokázaly, že dámská submisivita je vlastnost, která nemá v dokonalém vztahu místo. Odborníci to zjistili na základě podrobného přezkoumání vyhlášených internetových seznamek. Jelikož šlo o sondu do tisíců registrovaných profilů, závěry výzkumu si nikdo nedovolí zpochybňovat. Jak to vlastně probíhalo?

Po čem muži touží. Online i reálně

Výzkumníci se samozřejmě zaměřili hlavně na kolonky, v nichž uživatelé hledající seznámení popisovali vlastnosti ideální partnerky. Převážná většina mužů si vysněnou polovičku představuje jako sebevědomou, silnou, inteligentní a éterickou bytost, která se jen tak něčeho nezalekne, a nedá nikomu nic zadarmo. To sice odporuje dosavadním požadavkům, nicméně přizvaní psychologové, kteří poskytli vědcům konzultaci, mají na věc jasný názor – jestli chceš mít perfektní soužití, vytas drápky a nedrž se při zdi, ani při zemi!

„Jsem překvapený z toho, kolik žen má dnes pocit, že musí před muži tajit svou inteligenci, sílu, schopnosti a smysl pro humor. Proč všechny dobré věci skrývat, když jsou za ně muži vlastně rádi. Vždyť to nemá logiku,“ říká vedoucí výzkumu a zároveň sociální psycholog Matthew Hornsey, který působí na výše zmíněné univerzitě. No vida, tak tohle se poslouchá vážně hezky, což…

A když už jsme u toho, mrkni na video. Tam jsou slavné vůdkyně, které vážně něco dokázaly. Možná i díky tomu, že se nebály prosazovat svůj názor a nenechaly se od chlapů omezovat!

Co ty na to? Vážně pánové chtějí už jen dominantní ženy, nebo je jim podle tebe lépe „s domácími puťkami“? Napiš nám svůj názor, těšíme se na příspěvky.

Foto: Profimedia.cz

20.5.2022 2:00| autor: Lucie Feiková

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist