Důležitý podpis pro Spartu! Útočnou oporu si pojistila až do roku 2025

Foto: hcsparta.cz

20. května 2022, 14:09

Adam Bagar

Útočník David Tomášek pokračuje v extraligové Spartě, s tamním vedením se dohodl na novém tříletém kontraktu. Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

„David měl vynikající sezonu ve Spartě ještě předtím, než odešel do Kontinentální ligy. Po olympiádě se vrátil v rozehrané sezoně a navázal na své výkony. I proto bylo jeho setrvání jednou z našich priorit. Jsme moc rádi, že jsme se domluvili na delší spolupráci a dal nám přednost před jinými nabídkami,“ uvedl sportovní ředitel Petr Ton.

26letý útočník se vrátil do extraligy v únoru a hned se zařadil mezi lídry Pražanů. Za sedm utkání základní části nasbíral 11 bodů za čtyři góly a sedm asistencí. V play off pak přidal dalších 13 bodů (6+7) v deseti zápasech, ale před finále si smolně poranil kotník a přišel tak o finále s Oceláři i příležitost porvat se o šampionát ve Finsku.

Pro Spartu se rozhodl také kvůli války na Ukrajině. „Spousta hráčů v Rusku končí. Nechtěl jsem tam jít ani já, ale v Evropě je aktuálně obrovský trh hráčů a spousta manažerů byla v komfortní pozici. Nepomohlo mi ani zranění, kvůli kterému jsem se nemohl ukázat v národním týmu a třeba někoho přesvědčit,“ prozrazuje David Tomášek.

Z pražského klubu navíc cítil velký zájem. „Největší byl stoprocentně ze Sparty od vedení až po fanoušky, jejichž podpora mě potěšila. Ve Spartě už jsem ale něco odehrál, Petr Ton i Jarda Hlinka mi vyšli v podmínkách vstříc a vědí, co jsem za hráče. Zájmu si cením, o to bylo snazší se domluvit na podmínkách, které mi vyhovují. Jsem moc rád!“

A pochopitelně rozhodly i ambice klubu. „Člověk chce hrát v kvalitním ofenzivním týmu. Z týmového hlediska nám jeden stupínek chybí. Chceme podávat dobré výkony, bavit diváky a mít skvělou partu, jakou jsme měli teď. Z osobního hlediska chci navázat na své výkony z konce sezony. Chci Spartě pomoci a být jeden z lídrů,“ líčí Tomášek.

A jak je na tom aktuálně zdravotně? „Nejhorší část mám za sebou. Koukám se dopředu, asi se to tak mělo stát. Všechno se děje z nějakého důvodu, takže se snažím dostat doslova zpátky na nohy. (usmívá se) Cvičím vršek, ale ještě mě čeká pár týdnů, než mě doktoři pustí do plného tréninku. Času je ale dost, není důvod spěchat,“ ví Tomášek.

Aktuální soupiska HC Sparta Praha 2022/23

Brankáři:
Jakub Kovář, Július Hudáček, Oldřich Cichoň.

Obránci:
Martin Jandus, Milan Jurčina, Maxim Matuškin, Ondřej Mikliš, Michal Moravčík, David Němeček, Adam Polášek.

Útočníci:
Jan Buchtele, David Dvořáček, Miroslav Forman, Roman Horák, Tomáš Jandus, David Kaše, Jakub Konečný, Patrik Prymula, Daniel Přibyl, Michal Řepík, Vladimír Sobotka, Erik Thorell, Gustaf Thorell, David Tomášek, David Vitouch.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz