Zpěvákem ruské skupiny DDT se zabývá policie; řekl, že Rusko není Putinova řiť

foto Ruský prezident Vladimir Putin (na snímku z 6. května 2022).

Moskva - Lídr populární ruské rockové skupiny DDT Jurij Ševčuk se dostal do problémů kvůli svým slovům, že \"vlast není Putinova řiť, kterou je potřeba líbat\". Výrok o Rusku a prezidentovi země Vladimiru Putinovi pronesl na středečním koncertu v Ufě. Hned po koncertu přišla do zákulisí sálu za zpěvákem policie a sepsala s ním protokol o přestupku, uvedl zpravodajský web stanice Rádia Svobodná Evropa/Rádia Svoboda.

"Vlast, přátelé, není prezidentova řiť, kterou musíte pořád líbat. Vlast je chudá babička na nádraží, která prosí o brambory," zadeklamoval zpěvák. Lidé v sále na slova reagovali souhlasnými pokřiky a ovacemi.

Ředitel produkční společnosti Radius Radmir Usajev na sociálních sítích uvedl, že policie po koncertu mluvila se zpěvákem asi hodinu a ptala se ho na jeho výroky o "válce a vlasti".

Od doby, kdy na Putinův příkaz začala na konci února ruská invaze na Ukrajinu, se úřady v Rusku snaží mezi lidmi potlačit projevy nesouhlasu s touto válkou. Nedlouho po zahájení invaze například Rusko přijalo zákon, který zakazuje výroky vrhající špatné světlo na ruskou armádu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 19.04.2024 ČTK

Reklama

6°C

Dnes je pátek 19. dubna 2024

Očekáváme v 03:00 3°C

Celá předpověď