Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Muž vypil lahev vodky a šel se oběsit. S promodralým obličejem a v bezvědomí ho našli dva policisté

Na správném místě ve správnou chvíli. To platí pro dvojici policistů, kteří v pátek 6. května zachránili život muži, jenž se chtěl oběsit. Policisté Lukáš Babčan a Vojtěch Strouha si za tento odvážný čin z rukou krajského policejního ředitele Miloše Trojánka a od ředitele územního odboru Třebíč Aleše Indry převzali skleněnou plaketu.

Záchranná akce se odehrála v pátek 6. května před půl pátou odpoledne. „Výpravčí z nádraží v Kralicích nad Oslavou oznámil, že v těsné blízkosti kolejiště před nádražím se má pohybovat neznámý muž. Výpravčímu tuto informaci sdělil jeden ze strojvedoucích, který místem projížděl s vlakovou soupravou. Policejní hlídka ihned vyjela na místo. Při příjezdu po silnici I/23 od Náměště nad Oslavou a pří průjezdu kolem areálu tamní firmy hlídka spatřila z vozidla muže v červené bundě, který v daném okamžiku přelézal zábradlí na kamenném železničním mostě, přes který vede železniční trať z Brna do Jihlavy,“ popisuje Dana Čírtková, mluvčí policistů.

K místu hlídka jela po polní cestě, která vede k železničnímu přejezdu. Odtud pokračovala po poli podél trati ke kamennému mostu. Po příjezdu na místo muž visel z mostu na horolezeckém laně uvázaném za zábradlí a měl smyčku staženou kolem krku.

Muž vůbec nereagoval 

Dvojice policistů neváhala, ihned zastavila a běžela z auta směrem k místu. Muž byl již v bezvědomí a měl zamodralý obličej. „Lukáš Babčan se bezvládné tělo pokusil nadzvednout a v tuto chvíli Vojtěch Strouha nožem přeříznul lano nad hlavou muže. Muž se sesunul k zemi, nehýbal se a nereagoval na žádné podněty. Policisté muži poskytli první pomoc a muž začal nabírat vědomí. Poté na míso zavolali zdravotnickou záchrannou službu a stále sledovali životní funkce muže. Muže si převzali záchranáři a převezli ho do zdravotnického zařízení v Třebíči,“ dodává mluvčí Čírtková.

Ukázalo se, že osmačtyřicetiletý muž, který takto chtěl ukončit svůj život, byl pod vlivem alkoholu. Policistům řekl, že na místo přijel vlakem ze sousedního kraje a že chtěl tímto způsobem vyřešit svoje psychické problémy. Během odpoledne stihl vypít celou láhev vodky.

„Dechová zkouška u osmačtyřicetiletého muže vykázala hodnotu 2,80 promile alkoholu v dechu. Muž zasahujícím policistům poděkoval za svoji záchranu. Současně se divil, jak se policie o jeho činu vlastně dozvěděla,“ dodává závěrem Dana Čírtková.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky oběšení, sebevražda, první, pomoc, ocenění, policie, Třebíč, vodka, bezvědomí, Kralice nad Oslavou, Náměšť nad Oslavou, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž vypil lahev vodky a šel se oběsit. S promodralým obličejem a v bezvědomí ho našli dva policisté | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.