Zahrát si v NHL a na MS je splněným snem, říká Johnson. Jaký má názor na Voráčka?

Foto: nhl.cz

20. května 2022, 16:25

Milan Huppert

(HELSINKY, od našeho zpravodaje) Kent Johnson si letos odbyl premiéru v NHL. Za Columbus naskočil do devíti utkání, v nichž zaznamenal tři body. Nejen o nejlepší lize světa, ale i o Jakubu Voráčkovi a právě probíhajícím MS se devatenáctiletý mladík rozpovídal po utkání Kanady s Kazachstánem.

Pětka loňského draftu strávila většinu sezony v univerzitní lize v Michiganu. Kanadský mladík zde odehrál 32 zápasů a nasbíral 37 bodů za osm gólů a 29 asistencí.

Kent Johnson zaujal tak moc, že si jej pro závěr sezony, kdy byl Columbus bez šancí na postup do play off, vytáhl do hlavního týmu kouč Brad Larsen. Dal mu šanci v devíti zápasech, v nichž Kanaďan zaznamenal tři body za gólové nahrávky.

„Mezi NCAA a NHL je rozdíl prakticky ve všem. Hráči jsou tu mnohem lepší, hraje se rychlejší hokej, také mnohem agresivnější. Doufám, že si příští rok vybuduji v Columbusu pevné místo,“ prohlásil Johnson.

Kabinu Modrokabátníků sdílí Johnson i s českým útočníkem Jakubem Voráčkem. „Jake je výborný hráč se skvělým charakterem. Obdivuju jeho hokejové myšlení a je pro mě velkou ctí, že s ním můžu hrát v jednom týmu,“ řekl levý křídelník v Helsinkách.

Ano, čtete správně. Velmi dobré výkony Kenta Johnsona totiž neunikly ani trenérovi kanadského nároďáku Claudu Julienovi, jenž si ho vybral pro světový šampionát ve Finsku. A levé křídlo zatím důvěru splácí, ve čtyřech utkáních získalo čtyři body (2+2).

Foto: nhl.cz

„Čtyři body jsou fajn, ale úplně spokojený být se svým výkonem nemohu. Sám moc dobře vím, že dokážu být ještě lepší,“ svěřil se rodák z Port Moody bezprostředně po zápase s Kazachstánem.

V Kanadě hraje Kent Johnson po boku největší hvězdy celku Mathewa Barzala. Devatenáctiletý Kanaďan si začíná plnit své sny.

„Hraju zápasy, o kterých jsem vždycky snil, takže si turnaj užívám, zvláště v tak mladém věku. A Mat? Je to neuvěřitelný kluk, skvělý hokejista. Myslím, že máme podobné hokejové myšlení a na ledě si rozumíme. Hraní s takovým hráčem je prostě fantastické,“ uzavřel.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz