Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Česká obdoba Cirque du Soleil rozhýbe O2 universum již 26. května!

20. května 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Už jen pár dnů zbývá do premiéry unikátní multimediální iMUCHA Show. Ta 26. května pohltí návštěvníky pražského O2 universum a nabije je emocemi ze skvělé podívané. Půjde o nejvýpravnější show, kterou v současné době česká umělecká scéna nabízí. Propojí se v ní neotřelá kombinace živého vystoupení a komiksu.

Ohromující show je příběh o souboji tvořivosti a destrukce, který se odehrává na pozadí života a díla světoznámého malíře, grafika, designéra a vizionáře stylu secese – Alfonse Muchy. Současný příběh, technologicky nejvyspělejší projekce, moderní hudba, tanec, akrobacie nebo dechberoucí pódiový design, to vše show nabídne.

Mladý kreslíř komiksů z New Yorku prožívá neobyčejný příběh. Zamiluje se do francouzské dívky, která jakoby vypadla z Muchova plakátu. Zároveň získává superschopnost vstupovat do obrazů a pohybovat se v jejich světě. Začíná jeho tajemná a trochu děsivá cesta za krásnou dívkou a za mužem z minulosti, který hledá pomocníka v boji proti černému mraku marnosti. Tím mužem je Alfons Mucha. Krásky z jeho plakátů, šperky nebo impozantní obří plátna Slovanské epopeje se poprvé ukážou světu oživlé v důmyslných animacích. Komiks bude vyprávět příběh o odvěkém souboji sil tvorby a destrukce.

Projekt iMUCHA disponuje celosvětově nejrozsáhlejší sbírkou plakátů Alfonse Muchy a digitalizovanou podobou velké části díla, včetně obrazů, knih, velkých pláten, šperků či užitných předmětů.

Zapojení významných jmen mezinárodní umělecké scény, včetně Pierce Brosnana

O dokonalou hudební interpretaci se postará mimo jiné koncertní mistr České filharmonie Jiří Vodička a další špičkoví muzikanti. Fascinující taneční a akrobatická čísla ztvární umělci, kteří vystupují po celém světě, jako např. sólisté baletu Národního divadla ČR, na předávání cen MTV v Los Angels, s Cirkem La Putyka nebo Losers Cirque Company a Cirkus Cirkör. Mohou se pochlubit oceněními jako Mistr světa v Hip Hopu, Mistr Evropy v Capoira, ceny Thálie, Grand Prix z mezinárodní choreografické soutěže v Bytomi v Polsku a spolupracovali se světovými hvězdami, jako jsou Kanye West, Joe Alegado, Justin Jesso, Nico Santos nebo Bobby McFerin.

„Na projektu pracovalo více než 200 lidí včetně již zmiňovaného koncertního mistra České filharmonie Jiřího Vodičky, držitele tří Thálií Ondřeje Vinkláta, hudebního skladatele Jiřího Janoucha, autora libreta a scénáře Tomáše Belka, či choreografů DEKKADANCERS Tomáše Rychetského a Viktora Konvalinky. Autorkou komiksu je Alice Slavíček, příbuzná známého malíře,“ vysvětluje Richard Fuxa, jeden z producentů show a zároveň předseda správní rady nadačního fondu, který má ve správě nejrozsáhlejší sbírku Muchova díla.

Digitalizace Muchových plakátů a jejich animace jsou vytvořeny pomocí revolučních programů EbSynth od Secret Weapons a FaceStyle od Adobe. Světovou úroveň show potvrzuje spolupráce s hollywoodským hercem a představitelem postavy Jamese Bonda, Piercem Brosnanem, který propůjčil svůj hlas nejenom Alfonsi Muchovi, ale i jeho alter egu, kreslíři z příběhu. Show uvedeme v českém jazyce v podání herce Jiřího Dvořáka. Pro zájemce budou k zapůjčení sluchátka s originální verzí Pierce Brosnana.