Krátká videa Youtube Shorts získávají nový efekt zeleného pozadí „Green screen“

Krátká videa Youtube Shorts získávají nový efekt zeleného pozadí „Green screen“
2022-05-20T18:00:05+02:00
• 20. 5. 2022

Zdroj: Dotekománie

Krátká videa na platformě Yotubue, která nesou název „Shorts“ poměrně získávají novou funkci, která se, jak jinak, nechala inspirovat konkurenční platformou TikTok. Efekt zeleného pozadí – „Green screen“ společnost oznámila 11. května.

Youtube Shorts získávají nový efekt

Nový efekt přinese tvůrcům videí použít až 60sekundovou video sekvenci z jakéhokoliv Youtube videa, nebo krátkého videa Shorts. Funkce se tak přidává k dalším efektům, které Shorts pro tvůrce nabízí. Mezi ty patří například vyhlazení vzhledu obličeje, funkce osvětlení pro tmavé pozadí, textový editor, nebo editor časové osy pro přidání zpráv a mnoho dalších. Jedinou výjimkou, kdy nelze mediální obsah do Shorst skrze green screen efekt přidat, jsou hudební videa, která jsou autorsky chráněná.

greenscreen attribution 627x680x

Zdroj: Youtube

Uživatelé zařízení s iOS mohou ve fotoaparátu pro nástroj zelené obrazovky použít pro pozadí libovolnou fotografii, nebo video z galerie fotoaparátu. Společnost Youtube se rozhodla zpřístupnit videa ze své platformy pro vytváření videí proto, aby posílila svou konkurenční schopnost. Platforma TikTok tuto funkci využívá k tomu, aby mohli tvůrci nejen komentovat obsah ostatních, ale také pro odkazování na obsah. V případě Shorts, ale tvůrcem původního videa nemusí být jednoznačně tvůrce Shorts, což by mohlo znamenat, že novinka nebude tak atraktivní.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat