Hlavní obsah

Britští manželé vyhráli 5,4 miliardy korun

Z částky 184 milionů liber (5,4 miliardy korun) se mohou radovat britští manželé Joe (49) a Jess (44) Thwaiteovi, kteří se stali minulý týden výherci loterie EuroMillions. Vyšší částku se v loterii žádnému Britovi nikdy vyhrát nepodařilo.

Foto: Profimedia.cz

Manželé se radují z rekordní výhry.

Článek

Rekordní jackpot se manželům podařilo vyhrát při slosování 10. května. Výhra je zhruba o 14 milionů liber vyšší než dosavadní rekord. Jak uvedl server BBC, Joe Thwaite už opustil svoji pozici manažera prodeje. Svoji budoucí kariéru zvažuje i jeho manželka, která se svou sestrou provozuje kadeřnický salon.

O výhře se Thwaite dozvěděl minulý týden časně ráno, kdy vstal, aby šel vyvenčit psy. „Když jsem viděl tu částku, tak jsem vlastně nevěděl, co mám dělat. Nemohl jsem už jít zpátky spát, ale nechtěl jsem ženu budit tak brzy. Tak jsem nějaký čas projížděl na internetu nemovitosti bez toho, abych musel filtrovat jejich maximální cenu,“ prozradil šťastný výherce.

Ještě toho dne si manželé ověřili u provozovatele loterie, společnosti Camelot, že jsou skutečně právoplatnými výherci. K tomu, aby se mohli radovat z obří sumy, museli na tiketu uhodnout pět vylosovaných čísel z padesáti a k nim přidat dvě dodatková z dvanácti.

Britský řidič kamionu vyhrál v loterii, po dlouhé dovolené se vrátil do práce

Koktejl

Manželé, kteří doposud žili v nedávno zakoupeném domě ve městě Pershore v hrabství Worcestershire, budou mít podle vlastních slov dostatek času a prostředků, aby mohli sdílet zážitky a dobrodružství se svou rodinou a přáteli. Thwaiteovi jsou svoji 11 let a mají společně dvě děti, další dva syny má Thwaite z prvního manželství.

„Naše děti vždycky mluvily o tom, že by chtěly jet na Havaj. Netuším sice, proč zrovna tam, ale teď jim ten sen budeme moct splnit. Už se těším na výraz v jejich tvářích,“ řekla Thwaiteová.

Celková výhra manžele katapultovala mezi vrstvu nejbohatších Britů. Přeskočili třeba i zpěvačku Adele, jejíž hodnota majetku je odhadována na 150 milionů liber.

Reklama

Výběr článků

Načítám