Hlavní obsah

Bouře v Německu si vyžádaly desítky zraněných

– Berlín • Aktualizováno

Silné bouře udeřily v pátek na Německo. Škody způsobily na západě země. Ve městě Lippstadt v Severním Porýní-Vestfálsku bylo podle místních k vidění i tornádo. V Paderbornu je po bouřích 40 zraněných, devět z nich vážně.

Bouřka v NěmeckuVideo: Windy

 
Článek

Bouře v Lippstadtu podle místních hasičů poničila několik střech. Silný vítr vyvrátil několik stromů, které popadaly na zaparkovaná auta.

Podle informací místní policie zatím nejsou hlášena žádná úmrtí či zranění.

Přibližně 120 lidí zůstalo uvězněno na místním koupališti, protože popadané stromy zablokovaly východ, uvedl podle agentury DPA mluvčí koupaliště. Uvězněné návštěvníky už se hasičům podařilo vyprostit.

Ve čtvrti Hellinghausen pak kvůli bouři spadla střecha kostela. Do akce muselo jít až 300 hasičů. Kromě místního sboru pomáhají hasiči z okolních měst.

Na sociálních sítích se objevilo několik videí s tím, že v Lippstadtu dokonce lidé viděli tornádo. Podle meteorologů to nelze vyloučit. Podobné informace se objevily například i z dalšího města spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko, z Paderbornu.

Foto: windy.com

Bouřková činnost v Německu v pátek odpoledne

Bouřky dorazily do Čech

Večer dorazily od západu bouřky také na území České republiky. Kolem 21:00 se začaly objevovat první komplikace v železniční dopravě kvůli spadlým stromům na koleje.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) informoval, že na Karlovy Vary směřuje tzv. supercela s možností krup o velikosti až čtyři centimetry a místy hrozí velmi silné až extrémní nárazy větru.

Pád stromu na dům v LibociVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Hasiči v Plzeňském a Karlovarském kraji už vyjížděli k desítkám událostí.

Silná bouře zasáhla i pražské letiště, které dočasně zastavilo činnosti na ploše. Cestující mohou čekat na nástup i výstup z letadla či na zavazadla.

Reklama

Výběr článků

Načítám