InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ZUŠ open v Milevsku. Amfiteátr ožil muzikou i výtvarnými aktivitami

 Autor: Martin Petřík

    Autor: Martin Petřík

MILEVSKO – Od roku 2017 se Základní umělecká škola v Milevsku zapojuje do celorepublikové akce ZUŠ Open. Základní umělecké školy vycházejí do ulic, na náměstí, do parků a dalších míst a představují svou činnost. Milevská zuška se prezentovala v pátek 20. května odpoledne v amfiteátru domu kultury. Vystupovali žáci hudebního oboru i školní soubory a zajímavý workshop připravili učitelé a žáci výtvarného oboru.

 

V loňském roce se událost nemohla konat kvůli covidové epidemii, o to víc se letos účastníci těšili. Největší ruch se odehrával na pódiu, kde se vystřídali žáci i učitelé z umělecké školy. K vidění a poslechu bylo vystoupení dechového souboru Lego, komorního flétnového souboru, kytarového a houslového souboru. Vystoupila dvojice Marie Neumannová a Natálie Procházková a na závěr se zhruba čtyřiceti minutovým programem kapela Prvoci. Ta nabízí publiku známé písničky z pop music a dostala pozvání na festival v Přeštěnicích nebo na akci Dotkni se Písku.

Vedle hudebních vystoupení byla připravená i výtvarná část. Ta byla určená dětem, ale oslovila i dospělé. Děti si mohly malovat na dlažební kostky anebo obtisknout svou ruku na papír. Velkou zábavu nabídlo malování obličejů skrze fólie. Nejdřív se toho všichni obávali, ale nakonec bylo namalováno přes dvacet tváří. To zaujalo i dospělé návštěvníky. 

Milevské noviny přinesou o této vydařené akci víc. 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace