Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Džíny schválené létem: 3 šik kombinace s bílými kalhotami bez zbytečného klišé

21. května 2022 | 06:00

Neexistují snad vhodnější džíny na léto než ty v bílé barvě. Nepochybně je užijete po celý rok, ovšem právě nyní a následující teplou sezonu vyniknou v absenci dlouhých kabátů i péřových bund o něco více. Jak je kombinovat tak, abychom se nedopustily zbytečného klišé?

O jakém klišé je tu ale řeč? Dost možná tušíte správně, že pomýšlíme na zajetou kombinaci bílých džínů a pruhovaného trika či tílka. Přesněji řečeno se nám vybaví skinny denimové kalhoty s tílkem se širšími ramínky a stejně pravidelnými pruhy v tmavě modrém zbarvení. Nedej bože, aby byl konečný finiš doladěn červeným doplňkem v podobě saténového šátku kolem krku, kabelky, ba dokonce baretku... A voilà, máme tu klišé s francouzskou estetikou opřenou o tradiční národní barvy trikolory. Francouzského vzhledu lze však dosáhnout i zcela jinak a nutně nemusíte upouštět od oblíbeného pruhovaného vzoru.

Na vyjasněnou – na kombinaci pruhovaného vršku se světlými kalhotami není nic špatného a může vyznít opravdu velmi sofistikovaně. Hlavní gró však spočívá ve správném stylingu. Abyste docílila správného vkusu této jinak zažité kombinace, pohrajte si se střihy jednotlivých kousků.

Výběr těch nejlepších bílých džínů naleznete v naší fotogalerii:

Dokonalou symbiózou budou široké wide-leg jeans s vysokým pasem spolu s basic trikem. Kombinaci pak dolaďte pruhovaným svetrem, který uvažte kolem krku. Později se vám bude hodit na chladnější večer či v nepřízni denního počasí. Hravou kombinací budou široké kalhoty i s pruhovaným halter topem. Nebojte se však ani bílých zvonových flare jeans nebo tříčtvrtečních culottes jeans. A nezapomínejte, že pruhy nejsou pouze vodorovné, pravidelné a v modré barvě. K inspiraci přidáváme i šortkovou verzi! Račte se inspirovat neotřelými kombinacemi z Instagramu!

Ale zpět k našim outfitům. Bílý denim půjde ruku v ruce s jinou světlou paletou barev – slušet mu bude zejména béžová, ale bude si rozumět i s kontrastní černou nebo s jinak zbarveným denimem. Za nás však nejelegantnější verzí je monochromatický look, který láká puncem exkluzivity. A který outfit se líbí nejvíce vám? Rozhodnout se můžete při zhlédnutí následujících koláží:

Monochromatická noblesa

Nákupní tipy: džíny Zara, 699 Kč; halter top Zara, 549 Kč; sandály na podpatku Massimo Dutti, 2795 Kč; kabelka Mango, 599 Kč; sluneční brýle Massimo Dutti, 1895 Kč

Hravý kontrast

Nákupní tipy: džíny Zara, 699 Kč; top Mango, 599 Kč; řetízek Bijou Brigitte, 34,95 EUR (cca 860 Kč); kabelka Mango, 2499 Kč; sandály Massimo Dutti, 2795 Kč

Denim s denimem

Nákupní tipy: džíny Zara, 699 Kč; denimová košile COS, 69 EUR (cca 1700 Kč); mules mokasíny Kurt Geiger, 4600 Kč; kabelka Guess, prodává zalando.cz, 2990 Kč; náušnice Mango, 299 Kč

Na další módní inspiraci se můžete podívat ve videu:

Video se připravuje ...
Souboj velikostí S vs. XL: Kalhoty, které sednou i boubelkám • VIDEO: Videohub

Stylové džíny za nejlepší ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová