Jak vybrat a správně používat sítě do oken proti hmyzu

Otravné mouchy v domácnosti patří k běžným letním problémům. Pokud chcete jejich výskyt o něco snížit, pořiďte si sítě do oken proti hmyzu. Jde o ekologický a hlavně efektivní způsob, jak zabránit poletujícímu hmyzu, aby se dostal do vaší domácnost.

Jak často budete se sítí pohybovat?

Jedním z důležitých faktorů, který potřebujete znát pro výběr vhodného druhu sítě proti hmyzu, je to, jak často s ní budete manipulovat. Oblíbené jsou například rolovací sítě. Ty mohou být samostatně nainstalované, ale dají se objednat také jako součást venkovních rolet. Jejích výhodou je možnost zatažení v případě potřeby a naopak vytažení ve chvíli, kdy síť na konkrétním okně zrovna nepotřebujete.

Chcete jednoduchou instalaci, nebo se nebojíte vrtání?

Aby mohla síť proti hmyzu dobře držet na svém místě, je potřeba její pečlivé upevnění. V závislosti na konkrétním druhu sítě se však můžete rozhodnout pro variantu, kde nebude potřeba vrtání. Typicky jde o nasazovací sítě proti hmyzu, které v okně drží pomocí háčků, které se zachytí i rám okna. Použití takové sítě je velmi jednoduché stejně jako případné sundání a opětovné vrácení na místo. Nevýhodou však je nepohyblivost sítě v okamžiku, kdy je v okně zasazená. Tato varianta potěší i svou nízkou cenou.

Foto: Pixabay

Nezapomeňte na čištění

Aby si sítě proti hmyzu zachovaly své vlastnosti a nepůsobily rušivým dojmem při pohledu z okna, je potřeba se jednou za čas pustit do jejich čištění. S tím vám může pomoci běžný vysavač, ale i hadřík s mýdlovou vodou. Pokud jde o rolety, které jsou přivrtané na místě, musíte jejich čištění zvládnout přímo na okně. U těch nasazovacích si je můžete pohodlně vyndat a na čištění přenést třeba do koupelny. A protože přes zimu hmyz nelítá, mohou být na půl roku někde uschované do doby, než opět přijde jejich sezóna. Prodloužíte tím jejich životnost.

Zdroj: https://www.neva.eu/rady-a-navody/jak-vybrat-a-starat-se-o-site-proti-hmyzu/

Náhledové foto: Pixabay