Recenze Concept IL3020 Perfect Skin

Epilátor Concept IL3020 Perfect Skin využívá technologii intenzivního pulsního světla (IPL), která slibuje bezbolestné a dlouhodobé odstranění chloupků prakticky na celém těle. Nabízí dva různě velké nástavce, dva speciální režimy a hned pět stupňů intenzity. Je skutečně tak dobrý, jak slibuje výrobce? Nebo na něm zákazníci našli i nějaké ty mouchy?

Parametry

Systém napájenísíťové
Doba nabíjení-
Počet intenzit světla5
Počet záblesků (výdrž)300000
Přibližná cena5000 Kč

Recenze

Epilátor Concept IL3020 Perfect Skin funguje na bázi intenzivního pulsního světla. Tento způsob epilace je běžně nabízený i v kosmetických salonech. Díky dostupnosti IPL epilátorů si jej však můžete dopřát z pohodlí domova a za výrazně nižší cenu.

 

Přístroj chloupky na rozdíl od běžné depilace nevytrhává. Funguje tak, že vysílá záblesky, které se dostávají pod povrch pokožky. Chloupky tady v podstatě vypálí a zničí i s kořínky. Metoda je pro kůži zcela bezpečná – uživatelé se shodují, že nikdy nedošlo k popálení kůže ani jinému podráždění. To je velká výhoda oproti třeba žiletkám, které mnoha lidem způsobují nevzhledné a nepříjemné vyrážky.

Další výhodou je, že epilátor můžete bez starostí použít prakticky na jakoukoli část těla. To usnadňují dva různé nástavce. První z nich má velikost aplikačního okénka 4 cm2. S jeho pomocí ošetříte poměrně rychle větší plochy – tedy hlavně nohy, ruce, záda nebo třeba břicho. Můžete jej použít ale i na linii bikin nebo podpaží.

Menší nástavec je určený především na obličej. Velikost aplikačního okénka v tomto případě činí 2 cm2, takže můžete lépe zacílit na malé plochy, jako jsou tváře, brada nebo prostor nad horním rtem. Tento nástavec je opatřený červeným filtrem, který zabraňuje podráždění pokožky, a to i v případě, že ji máte citlivější.

Model je určený jak pro ženy, tak pro muže. Některé muže ale možná zklame, protože jej nelze využívat pro odstranění vousů.

Design

Epilátor Concept IL3020 je vzhledově elegantní a příjemně se drží v ruce díky dobře tvarované rukojeti. Je lehký, takže se nemusíte bát únavy při delším používání. Bohužel je k dispozici jen jedna barevná variace – bílá v kombinaci s růžovou, která ovšem vypadá velmi pěkně. Růžová by ale mohla odradit některé mužské uživatele. Spolu s epilátorem dostanete i praktické pouzdro, do kterého jej můžete uložit.

Napájení

IPL epilátor Concept IL3020 se nabíjí přímo ze sítě. Musíte jej mít tedy při práci neustále v zásuvce. Pro někoho je to nevýhoda, protože kabel může při práci trochu překážet. Na druhou stranu můžete přístroj používat, jak dlouho potřebujete a nemusíte se obávat vybití baterie. Kabel je navíc dostatečně dlouhý, takže nemusíte být v bezprostřední blízkosti elektrické zásuvky a nehrozí ani jeho zamotání.

Programy a ovládání

Den před samotným použitím přístroje je potřeba si dané místo oholit žiletkou. Pro někoho to může být obtěžující ztráta času navíc, ale jedná se o nutnou proceduru při používání jakéhokoli IPL epilátoru. Druhý den pak můžete přistoupit k samotnému ošetření.

 

Ovládání epilátoru Concept IL3020 je jednoduché a velmi intuitivní. Nejprve nasaďte jednu ze dvou hlavic podle vašeho výběru a přístroj zapojte do zásuvky.

Ošetření může probíhat v pěti různých stupních – to znamená, že je epilátor schopný vysílat záblesky v pěti intenzitách. Tu správnou vyberete podle fototypu vaší pleti. Tady je nejlepší podívat se do návodu výrobce. Obecně platí, že u světlejší pleti volíte vyšší intenzitu záblesků a naopak. Nutno říct, že existují i modely, které nabízejí až deset stupňů intenzity. U nich tedy bude zacílení na typ vaší pokožky o poznání přesnější.

Jakmile máte intenzitu nastavenou, přiložíte jednoduše aplikační okénko na pokožku a stisknete tlačítko. Přístroj následně vyšle světelný impuls, který už odvede svoji práci. Zkušenosti uživatelů potvrzují, že se jedná o bezbolestný proces, při kterém můžete cítit maximálně jemné brnění.

Bezpečnost použití by měl zajišťovat také senzor na ochranu očí. Výjimečně ale někteří uživatelé zaznamenali problémy s následnou bolestí očí a jejich slzení následující den po použití epilátoru.

Přístroj můžete spustit ve dvou speciálních režimech. Prvním z nich je režim Precision. Ten je vhodný na špatně dostupné a citlivé partie – tedy linii bikin, podpaží nebo obličej. Vysílá jednorázové impulzy, takže ošetření probíhá dostatečně pomalu, přesně a šetrně.

Druhý režim se jmenuje Gliss a je určený pro ošetření větších ploch. Po stisku tlačítka posouváte přístroj plynule po těle a ten přitom vysílá záblesky v řadě za sebou. Tento způsob rozhodně šetří čas, takže holením nohou už nestrávíte zbytečné hodiny.

Je potřeba si uvědomit, že životnost přístroje je omezená. Epilátor Concept IL3020 Perfect Skin má k dispozici cca 300 000 záblesků. Na trhu přitom najdeme i modely, které se mohou chlubit vyššími čísly – běžně i 400 000. Typickým zástupcem může být Braun Silk Expert PRO 5 pl5014 IPL, jehož pořizovací cena je zhruba o 2 000 Kč vyšší než u tohoto Conceptu. Zároveň ale nabídne až 10 intenzit světla, takže se od něj dají očekávat lepší výsledky. Obecně jsou tyto epilátory často výrazně dražší.

Zároveň vyvstává otázka, zda je tak vysoký počet záblesků nutný. I oněch 300 000 je pro většinu lidí naprosto dostačující. Při běžném užívání by měl totiž epilátor vydržet až 50 let. Po jejich vyčerpání je přístroj dále nepoužitelný. Concept IL3020 disponuje praktickým displejem, který vám počet zbývajících impulsů neustále ukazuje.

V počátcích používání, byste měli provádět ošetření jednou za dva týdny. První výsledky se potom dostavují zhruba po měsíci. Záleží však individuálně na typu pleti a barvě chloupků, takže tady je to trošku sázka do loterie. Přesto většina uživatelů potvrzuje poměrně rychlé dosažení dobrých výsledků. Hladká pleť navíc většině lidí vydrží opravdu dlouho.

Nevýhodou IPL epilátoru je, že několik týdnů před a po jeho užití nesmí být pokožka vystavována slunečnímu záření. Na rychlé „oholení“ nohou před dovolenou u moře je tedy dost nevhodný. Musíte na ošetření raději myslet zavčasu. K tomu vám ale pomůže praktická mobilní aplikace Concept IPL, díky které si můžete ošetření naplánovat. Taky v ní najdete videonávod a rady ohledně určení fototypu vaší pokožky, a tím pádem volby správné světelné intenzity. Zmiňovaný Braun Silk Exper IPL je vybaven funkcí, která automaticky rozezná fototyp vaší pokožky a dokáže sám určit intenzitu paprsku, což používání výrobku zjednodušuje.

Údržba epilátoru je jednoduchá a nezabere vám mnoho času. Po vypnutí jej stačí nechat vychladnout a poté otřít vlhkým hadříkem. V čistotě je potřeba udržovat zejména aplikační okénka.

Pro koho je epilátor určený

Concept IL3020 Perfect Skin je epilátor vhodný pro všechny – alespoň tak to uvádí výrobce. Přesto je potřeba zmínit, že nejlepších výsledků dosahuje u lidí se světlou pokožkou a tmavými chloupky. Pokud jsou tedy vaše chloupky spíše světlé, je možné, že efektivita přístroje nebude tak vysoká.

IPL epilátor nelze používat na tetování, pihy, mateřská znaménka nebo permanentní make-up. V případě, že máte pochybnosti, je lepší poradit se s dermatologem.

Cena

Cena epilátoru Concept IL3020 Perfect Skin je velmi přívětivá. Pohybuje se totiž kolem pěti tisíc korun, což je v porovnání s konkurencí velmi dobré. Přitom nabízí víceméně podobné funkce. Za relativně málo peněz tedy dostanete celkem hodně.

Zajímají vás jiné recenzované epilátory?

Zjistit cenu
Přihlašte se do newsletteru a
získejte super tipy do emailu

Pravidelně zhruba 1 až 3 krát měsíčně vám pošleme skvělé tipy na nakupování, nové testy a nejlepší recenze.

Co můžete čekat?

  1. Tipy na opravdu dobré nákupy (vybíráme jen to, co bychom poslali sami sobě)
  2. Výhodné nabídky a slevy (vybereme jen ty opravdu dobré)
  3. Rady k nakupování
  4. Nové recenze produktů
  5. Nové srovnávací testy
  6. Tyto e-maily jsou zdarma
  7. Neposíláme spam, ani obchodní nabídky třetích stran
Načítáme ...

Děkujeme za přihlášení do newsletteru. Teď ještě mrkněte do emailu a potvrďte, že jste o zařazení do newsletteru požádali opravdu vy. 🙂

Pro info si přečtěte naše zásady osobních údajů a GDPR.

8.4 Total Score
Concept IL3020 Perfect Skin

Epilátor Concept IL3020 Perfect Skin se osvědčil jako výborný pomocník v boji proti nechtěným chloupkům. Uživatelé si vesměs chválí jeho spolehlivost, rychlost i snadné ovládání. Velkým přínosem je, že ošetření je bezbolestné, může se využít na celé tělo a chloupků se zbavíte na skutečně dlouhou dobu. Počet výbojů u tohoto modelu je spíše průměrný, přesto pořád dostačující. Intenzitu výbojů lze u jiných přístrojů nastavit i citlivěji, tedy až v deseti různých stupních. Nicméně i pět, kterými disponuje Concept IL 3020 je celkem v pořádku. Tento model je navíc poměrně levný. Za nevýhodu můžeme označit nutnost holit ošetřovaná místa den předem, nemožnost užití v době opalování i fakt, že přístroj nemusí dobře fungovat na světlejší chloupky. Všechny tyto skutečnosti jsou ale spjaty s IPL technologií jako takovou a jsou tedy společné všem epilátorům tohoto typu.

PLUSY
  • bezbolestné odstranění chloupků na celém těle
  • dva různé nástavce a dva režimy, díky kterým si ošetření přizpůsobíte svým potřebám
  • cena
MÍNUSY
  • síťový kabel může překážet
  • pouze 5 stupňů intenzity, zatímco konkurence nabízí až 10
  • nedá se použít na světlejší chloupky
Přidejte váš dotaz nebo recenzi

Sledujte nás na sociálních sítích

Na FB, Instáč a Twitter píšeme novinky o nakupování na internetu a zajímavé tipy, které na covybrat.cz nenajdete.

Kategorie:

Budeme rádi za vaše názory a připomínky

      Přidejte váš dotaz nebo recenzi

      Před odesláním komentáře byste měli vědět jak pracujeme s vašimi osobními údaji. Důvodem pro zpracování osobních údajů je náš oprávněný zájem. Jsme správci osobních údajů a chráníme je v souladu se zákonem 101/2000 Sb., O ochraně osobních údajů a s principy obsaženými ve směrnici EU č. 95/46/EC (GDPR). Při odeslání komentáře zpracováváme tyto osobní údaje - jméno, email a vaši IP adresu. Jméno používáme pro oslovení při případné odpovědi. Jméno můžete nahradit i přezdívkou. Email používáme pouze pro odeslání notifikačního emailu se zprávou, že vám někdo odpověděl na váš dotaz, případně rovnou pošleme odpověď na váš dotaz. Email je neveřejný a pro jiné účely ho nepoužíváme. IP adresu využíváme výlučně pro ochranu formuláře před spamem. Případné úpravy osobních údajů a žádosti o smazání můžete vyřídit emailově na poradime@covybrat.cz.

      Covybrat.cz
      Logo