WhatsAppp pracuje na podpoře bohatších náhledů k odkazům posílaným v chatech

WhatsAppp pracuje na podpoře bohatších náhledů k odkazům posílaným v chatech
2022-05-20T16:34:45+02:00
• 21. 5. 2022

Zdroj: Dotekománie

Na webu WABetaInfo se objevily informace o tom, že WhatsApp pracuje na podpoře bohatších náhledů u URL odkazů, díky čemuž odkazy zaslané v chatu zobrazí mnohem více informací o sdíleném zdroji.

Bohatší náhled pro odkazy možní již  brzy ve WhatsApp pro iOS

V současné době jsou odkazy zasílané v chatu zobrazují s miniaturním náhledovým obrázkem a s pár řádky popisujících o čem je obsah. To samozřejmě nevypadá moc dobře obzvlášť v době, kdy většina konkurenčních platforem je na tom podstatně lépe. Nově by se v chatu měly generovat při vložení odkazu bohatší náhledy včetně náhledu textového obsahu. Na snímcích z beta verze pro iOS je patrné, že odkaz bude mít v záhlaví kartu s náhledovým obrázkem. Ten se objeví pouze tehdy, pokud je náhledový obrázek k dispozici na webu, na který URL odkazuje. Při vkládání URL do chatu je nutné chvíli počkat, aby se náhledový obrázek vygeneroval.

Screenshot 20220516 193045 Chrome 915x912x

Zdroj: WABetaInfo

Z výše uvedeného tedy neznamená, že se obrázek nemusí vždy vygenerovat. Rovněž bude záležet, jakou URL bude uživatel do chatu vkládat. Tato změna by měla být zavedena pro uživatele iOS. Aplikace na zařízeních s Androidem již nějaký čas funkci generování bohatších náhledů má, nicméně ne v takové podobě, jako je nyní k dispozici pro beta verzi aplikace pro iOS. Je poněkud zvláštní strategie nezavést takovou funkcionalitu pro všechny verze a platformy. Snad se WhatsApp do budoucna, co se vydávání novinek, trochu sjednotí.

Zdroje: androidpolice.com, wabetainfo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat