Slovenský útočník pod palbou kritiky, po hloupých faulech ho Ramsay posadil

Foto: iihf.com

21. května 2022, 9:40

Adam Bagar

(HELSINKY, od našeho zpravodaje) Slovenský útočník Kristián Pospíšil mohl děkovat svým parťákům, že otočili duel s Kazachstánem. V první třetině totiž udělal dva nesmyslné fauly, kterých soupeř využil, a dál už se v utkání neobjevil – trenéři jej posadili.

Slováci přitom po třech porážkách vstoupili do zápasu aktivně a z tlaku vytěžili vedoucí gól Andreje Kollára. Jenže potom Kristián Pospíšil dvakrát během čtyř minut neudržel nervy na uzdě.

Nejdřív předvedl zbytečný krosček, vzápětí poslal soupeře na mantinel a vysloužil si trest za vražení na hrazení. Byly z toho dvě kazachstánské přesilovky a taky dva góly ve slovenské síti.

„Oba fauly byly absolutně zbytečné. Při prvním zákroku oplácel, když reagoval na čistý hit. Pospíšil tohle prostě nemůže dělat, je to sobecké vůči týmu,“ říkal ve studiu RTVS Marián Gáborík.

„Při druhém zákroku byl Kazach otočený zády a metr od mantinelu, Pospíšil měl přibrzdit. Za stavu 1:1 se to nemůže stávat,“ dodal někdejší útočník, který dělá ve slovenské televizi analytika.

Do druhé třetiny už 26letý útočník nenaskočil, nahradil jej Jakub Minárik. „To rozhodnutí jsem udělal já,“ přiznal kouč Craig Ramsay. „Neřekl jsem mu nic. Jen mužstvu, že musíme být tým.“

Už v předchozím duelu se Švýcary odehrál Pospíšil jen třetinu, tehdy to bylo kvůli zranění. Teď pykal za svou nedisciplinovanost, přesto i mimo hru na sebe dál poutal pozornost kamer.

„Neřekl jsem mu nic. Jen mužstvu, že musíme být tým.“

Slovenský útočník vypadal uraženě a vysedával na mantinelu s přehozenou nohou, jako kdyby chtěl zase naskočit na led. Tím pobouřil dalšího bývalého reprezentanta Borise Valábika.

„Nemůže takovým způsobem sedět na střídačce a poutat na sebe pozornost. Nevypadá to dobře pro něj, nevypadá to dobře pro tým,“ uvedl druhý z analytiků slovenského kanálu RTVS.

„Když už jsi udělal dvě takové chyby, za které tě trenér posadil a které tvůj tým stály první třetinu, sedni si do rohu, vyrovnej se s tím a nezacláněj svým spoluhráčům,“ pokračoval Valábik.

Pospíšil si po utkání mohl oddechnout, jeho chyby Slováky nestály zápas. Ve druhé třetině třemi góly otočili výsledek a díky trefě Juraje Slafkovského z trestného střílení brali výhru 4:3.

„Když už jsi udělal dvě takové chyby, za které tě trenér posadil a které tvůj tým stály první třetinu, sedni si do rohu, vyrovnej se s tím a nezacláněj svým spoluhráčům.“

Zůstali tak ve hře o čtvrtfinále, o nějž se patrně porvou s Dánskem. Už v sobotu večer je čeká další duel, z nějž nemohou brát nic jiného než tři body, od 19:15 v Helsinkách vyzvou Itálii.

I s Pospíšilem?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz