Sleduj nás

Je to tu! Oktagon Vémola vs. Marpo již dnes!

Je to tu! Oktagon Vémola vs. Marpo již dnes!
Česká scéna bojových sportů zatím moc podobných zápasů nezažila. I když Marpo není klasická tvář showbyznysu a má za sebou léta, kdy se věnoval Muaythai, stále se bude jednat o střet dvou odlišných světů.

Karlos Vémola je v Čechách brán jako synonymum dříče a opravdového profi sportovce. Pro MMA zvládl udělat obrovský kus práce a zpopularizoval kdysi garážový sport širokým masám fanoušků. Teď se o něco podobného pokusí v boxu, který bohužel neprožívá dobré roky a fakticky stagnuje.

https://twitter.com/i/status/1523716213326872576

Kde sledovat box OKTAGON Underground: VÉMOLA vs. MARPO?


Jak se v poslední době stalo u OKTAGONu zvykem, otevírací zápas turnaje bude vysílán na Youtube jako free prelims. Dobrou šanci zviditelnit se dostane šikovný thaiboxer z Lanna Gymu Melvin Mané a jeho soupeřem bude šestadvacetiletý polský „drobeček“ Adam Kosut. Melvin si to měl s dvoumetrovým Polákem rozdat na nedávném turnaji Heroes Gate, ale nemoc mu v tom zabránila, a tak dostává šanci nyní.


V dalším zápase se střetnou mladé pušky vyznávající podobný agresivní styl. Roman Greguš i Alessio Malatesta sice nemají na kontě desítky zápasů, ale u jejich souboje se nudit rozhodně nebudete.

OKTAGON Underground fight card, výsledky


První dva duely se odehrají podle pravidel Muaythai, ale bude se bojovat v malých 4 oz rukavicích. Zbytek karty již proběhne podle boxerských zvyklostí a lišit se bude pouze počet kol. Hlavní událost nabídne šest kol po třech minutách a zbylé zápasy kola čtyři.

Milan Páleš je na Slovensku výraznou postavou tamní scény a do zápasu s Jakubem Bahníkem jde jako papírový favorit. Kuba má ale opravdu kvalitní box, který si ověřil i v zápasech a bude mít i slušnou výškovou převahu. Jeden z překvapivých výsledků tak může přijít již v první čtvrtině večera.


Kamarádi z show OKTAGON Výzva Vlado Legál a Michal Krčmář si střihnou odvetu za minulý Underground. V něm zvítězil svěřenec Viktora Petrlíka, ale klasický box je spíše doménou Vlada, který udělal nedávno krásný zápas v Lucerně s Gorem Harutjunjanem.

Jediný ženský zápas a také předposlední na prelims nabídne divákům krásnou Lucii Sedláčkovou, která sice trénuje v Monaku mimo hlavní proud pozornosti, ale za to s absolutní světovou špičkou. Místo kamarádky Lucky Pudilové ji však čeká čtyřiatřicetiletá Milena Koleva, která se proti favorizované domácí bojovnici pokusí překvapit.

Černý kůň na nejlepší řežbu celé akce je rozhodně bitva mezi Mazuchem a Apollem. Brazilec trénující v American Top Teamu vyniká úžasnou technikou a krásným pohybem. Mazuch je rváč a na soupeře se valí jako lavina. I když asi nedokáže Apolla vypinkat na body, bude nebezpečný každou vteřinu zápasu a knockout bude ve vzduchu neustále.


První zápas na hlavní kartě bude mít výjimečnou příchuť pro Michala Kotalíka. Návrat z basy a rovnou před zaplněnou o2 arenu je přesně ten správný restart života i kariéry. Vašek Mikulášek se sice občas chová jako blázen, ale disponuje kvalitním boxem a bude si chtít spravit renomé po posledních špatných výsledcích.

https://twitter.com/i/status/1527721151799115777

Legenda Muaythai scény, vítěz Královského poháru v Thajsku a mnohonásobný mistr světa. Taková je ve zkratce vizitka Vlada Moravčíka. Rony Paradeiser je naopak mladý borec na vzestupu a střet těchto dvou špičkových sportovců může přinést krásnou podívanou plnou vytříbené techniky.

Krásnou technikou vyniká i ostravský Badboy Vašek Sivák. Mistr ČR v boxu a bojovník s potenciálem na Glory nebo ONE Championship by měl šampiona bantamové divize z Dánska vystřílet z ringu. Jonas Magard je zábavný a šikovný borec, ale v tomto souboji je favorit jasný.


https://twitter.com/i/status/1514149982626009093

Předposlední zápas celého galavečeru nabídne vyhecovanou bitvu mezi Milošem Petráškem a Pirátem Krištofičem. Ostré vzkazy na sociálních sítích jsou minulostí a nyní se konečně ukáže, zda Pirát opravdu přípravu flákal a Melouna podcenil, nebo se jednalo o předem vymyšlenou hru k ukolébání protivníka. Petrášek, jak jsme u něj zvyklí, nastoupí v opravdu úžasné fazóně, ale bude si muset poradit s klasickou Pirátovou taktikou plnou špinavostí.

Box Vémola - Marpo výsledek, video


Po čtyřech letech jsme se dočkali. Karlos Marpa vyzval po jeho zápase s Rytmusem, protože se mu nelíbilo, jak se zpěvák vyjadřoval o jeho schopnostech v postoji. Oba dva udělali za poslední měsíce kus práce, ale vítěz bude jen jeden a bude zajímavé sledovat, zda vyhraje Terminátorova fyzická připravenost, nebo Marpova technika a uvolněnost.

https://twitter.com/i/status/1517506874714857473

Tipsport nabídne fanouškům možnost sledovat prelims pomocí streamu, ale hlavní karta je pouze na PPV. Organizace slibuje společenskou událost roku a nám nezbývá než doufat, že vyprodaná O2 arena vybičuje bojovníky k parádním výkonům.


Další články