Hlavní obsah

Jak okořenit misionářskou polohu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není žádným tajemstvím, že misionářská poloha patří k nejoblíbenějším sexuálním pozicím. I proto ji mnozí označují za nudnou a nenáročnou polohu, které se oddávají pouze starší páry. Pokud ale zapojíte fantazii, můžete misionářskou polohu proměnit ve vzrušující zážitek, který okoření váš sexuální život.

Foto: Profimedia.cz

Ani misionářská poloha nemusí být nuda.

Článek

Na první pohled může misionářská poloha působit jako klasika, která neurazí a zároveň ani nenadchne. Podle certifikované sexuální koučky Alicie Sinclairové je ve skutečnosti misionářská poloha nudná pouze tehdy, když partneři neví, jak ji okořenit.

„Misionářská pozice je naopak velmi všestranná. A nejlepší na ní je, že jako jedna z mála sexuálních poloh umožňuje nejen tělesný kontakt s partnerem, ale také oční kontakt, který můžete doplnit o líbání,“ tvrdí Sinclairová pro Well and Good.

Nezbývá nic jiného než najít způsoby, díky kterým strhnete z misionářské polohy nálepku „nuda“.

1. Zaměřte se na předehru

Předehra je důležitou součástí sexu, a rozhodně se nevyplácí, když ji budete dlouhodobě upozaďovat. Je jedno, jestli svému partnerovi předvedete striptýz nebo se začnete oddávat orálnímu sexu, v obou případech pocítíte vzrušení, které si následně přenesete do misionářské polohy.

„Zkuste před proniknutím vybudovat příjemné očekávání,“ radí sexuální koučka Alicie Sinclairová a dodává, že si na sobě můžete nechat část spodního prádla.

Jak okořenit sexuální život? Nebojte se změnit slovník

Vztahy a sex

Možná vás překvapí, co krajkové body nebo podprsenka dokáže.

2. Nezapomeňte se líbat

Výhodou misionářské polohy je, že umožňuje neustálé líbání. „Obměňujte způsob líbání i intenzitu polibků a zároveň se zbavte pocitu, že musíte s polibky spěchat,“ apeluje sexuální koučka.

Ze začátku se můžete s partnerem věnovat dlouhým a hlubokým polibkům. „Díky tomu si budete užívat přítomnost plnými doušky a nedovolíte, aby vám myšlenky utekly daleko za hranice ložnice,“ míní Sinclairová.

3. Nebojte se Kegelových cviků

Ano, většina žen provádí Kegelovy cviky před nebo po sexu, a to na podporu správné funkce pánevního dna.

„Pokud ale tyto cviky zahrnete i do sexuálního aktu, obzvláště misionářské pozice, můžete vytvořit zajímavé napětí a tlak, který povede k uspokojivějšímu vyvrcholení,“ doporučuje sexuální terapeutka Megan Flemingová.

V případě, že Kegelovy cviky provádět nechcete, můžete si k ruce vzít alespoň polštář.

„Polštář si položte těsně nad váš zadeček, díky čemuž budou vaše boky nadzvednuté. Následně dojde k hlubšímu proniknutí penisu i lepší stimulaci bodu G,“ dodává Flemingová.

Cviky, které vám pomohou k výraznějším sexuálním prožitkům

Zdraví

4. A co sexuální hračky?

Pokud s partnerem už delší dobu přemýšlíte o erotické pomůcce, pak ji můžete otestovat právě při misionářské pozici. Pro začátek vyzkoušejte například erekční kroužek, který intenzivně stimuluje klitoris. Stejně tak můžete využít i vibrátor, který misionářskou pozici ozvláštní a dodá jí jiskrný náboj.

Krok vedle neuděláte ani tím, když si k ruce vezmete pouta nebo peříčka, se kterými můžete škádlit partnera. Fantazii se meze nekladou a v případě erotických pomůcek to platí dvojnásob.

5. Čas na špinavé řeči

Ať už partnerovi pošeptáte své sexuální fantazie, nebo použijete vulgarismus, v obou případech se dočkáte přívalu vzrušení. Špinavé řeči, v angličtině dirty talks, dokážou rozpálit partnera a přinést do sexu jedinečnou atmosféru.

Samozřejmě je důležité, abyste respektovala hranice partnera a zbytečně nezabrousila do slov nebo vět, které by pro partnera byly nepříjemné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám