Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Koupaliště v Brně zahajují sezonu. Ceny zůstávají stejné jako loni

Milovníci venkovního koupání se můžou radovat. Brněnská koupaliště pomalu otevírají své brány a startují tak letošní letní sezonu. Poslední květnový víkend se lidé vykoupou například na Riviéře nebo v Zábrdovicích, jinde zatím čekají na předpověď počasí. Za vstup lidé zaplatí stejně jako minulý rok.

Venkovní bazény v Brně se po dvou letech omezeného provozu vrací do normálního režimu. Mnozí jihomoravští provozovatelé dobu koronavirové pandemie využili k úpravám a rekonstrukcím areálů. Na Riviéře díky tomu letos bude více prostoru pro plážové sporty na kurtech, které prošly opravou, navíc se jejich počet rozšířil o dvě nové hrací plochy.

Na návštěvníky aquaparku v Blansku čekají nové převlékárny, záchody a sprchy či nové lavičky okolo hlavního bazénu. Zařízení mimo to rozšířilo nabídku sportovního vyžití a zrekonstruovalo hřiště na pétanque. Před otevřením také doplní dva nové venkovní stoly na pingpong.

Úpravy areálů nejsou jediné novinky, které si pro návštěvníky Riviéry provozovatelé přichystali. „Zájemcům bude na místě k dispozici profesionální trenér, který dokáže pomoci jak s naprostými základy pro nejmenší děti, tak se zlepšením techniky u dospělých,“ doplnil generální ředitel společnosti Starez Sport Martin Mikš. Kromě nového animačního programu pro zájemce o volejbal nebude chybět ani tradiční hobby turnaj v této plážové disciplíně nebo příměstské tábory pro děti.

Vše záleží na počasí

Vodní radovánky si lidé užijí i v jiných jihomoravských lokalitách. Po zimní přestávce se například vrátí plavci do aquaparku v Blansku, jehož otevření pandemie minulý rok značně zbrzdila.

„S ohledem na uzavřený vnitřní bazén se snažíme provoz zahájit opravdu co nejdříve. Napuštěno máme o měsíc dříve než loni, počkat budeme muset ještě na výsledky rozboru vody a také na to, až se podaří vodu v bazénu vyhřát na potřebnou teplotu,“ uvedl jednatel společnosti Služby Blansko Zdeněk Grünwald

Na ohřevu vody už sice pracují tepelná čerpadla, nejvíce jsou ale provozovatelé závislí na počasí. „Když bude v noci teplo, mohli bychom otevřít už na konci května. Pokud ale teplota bude v nočních hodinách dál klesat na šest stupňů, na zahájení sezony to zatím nebude,“ dodal.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Koupaliště Riviéra

Štítky Brno, JMK, koupaliště, léto, bazén, Zábrdovice, Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště v Brně zahajují sezonu. Ceny zůstávají stejné jako loni  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.