Sleduj nás

Pokud má někdo ve střední váze porazit Adesanyu, pak je to právě tento člověk, myslí si Sonnen

Pokud má někdo ve střední váze porazit Adesanyu, pak je to právě tento člověk, myslí si Sonnen
Israel Adesanya je doposud ve střední váze hádankou, kterou ještě nikdo nedokázal rozluštit. To by se však již brzy mohlo změnit.

Momentálně se nám totiž pro vrchol UFC divize do 84 kilogramů rýsuje další souboj, do něhož zasáhne muž s přezdívkou „Killa Gorilla“. Ten sice podlehl ještě poměrně nedávno Robertu Whittakerovi, ale protože styly dělají zápasy, znamená to, že co na jednoho fightera nestačí, by na toho druhého mohlo fungovat.

Právě tímto heslem se řídí na dnešní dobu poměrně slavný a známý zápasový analytik Chael Sonnen. I on během své aktivní doby působil ve střední váze, potkával typologicky podobné soupeře, jako je nynější šampion Adesanya, a tudíž tuší, co by na něj mělo platit.


„Izzy mi přijde, jako by měl pocit, že je nedotknutelný. Všechny zápasy vyhrává díky svým pohotovým reakcím, a především díky protiútočnému a velmi trpělivému stylu. Nikam se nežene, naopak nechává soupeře, aby šli za ním. A jelikož má silné základy v kickboxu a velmi dlouhé rozpětí paží, tak vás vždy natrefuje, což je pro výhru na body vždy ideální,“ rozpovídal se Sonnen.

Israel Adesanya ufc


„Teď ovšem bude čelit Cannonierovi, což je člověk, který sází na jediný úder. Jsem si jistý, že bude dostávat na prdel, co se týče bodového hodnocení, nicméně na tohle je on už zcela zvyklý. Spousta lidí ho předem odepisuje, ale on je tam kvůli té jedné ráně. Té ráně, která přijde po neskutečné explozi,“ vysvětloval.

„I když je Adesanya lepší, komplexnější, tak jednou mu tam ta rána na bradě přistane. A jsem opravdu zvědavý, jestli ji ustojí. Cannonier může být veřejností podceňován, ale na pozici vrchního vyzývatele se dostal z nějakého důvodu. A my všichni ten důvod uvidíme. Podle mě je to dost možná jediný soupeř, který Adesanyu ve střední váze skutečně může porazit,“ podotkl Sonnen.


Další články