„Dračí lodě jsou pro diváky poutavou podívanou už jen pro svůj unikátní vzhled. Dlouhá útlá otevřená kanoe s dračí hlavou na špici a dračím ocasem na zádi je sama o sobě zážitkem. Uřídit tuto 12,5 m dlouhou saň chce cvik, ale také sílu a cit pro rytmus. Každé lodi náleží kormidelník i bubeník, který je součástí 21členné posádky a udává rytmus ve kterém všichni závodníci pádlují,“ přiblížila Rodinného areálu Lipno Olga Kneiflová.

V Kaplici se zrodila tradiční jihočeská pochoutka cmunda po Kaplicku, výborně ji umí připravit ve Slovanském domě na náměstí.
Nejlepší cmundu po kaplicku umí ve Slovanském domě. Specialitou jsou i koláčky

„Závod je otevřen všem. Přihlásit se mohou party přátel nebo kolegové z jedné firmy,“ doplnil ředitel závodu Jan Veber z Outdoor klubu HANACE. Po pátečních trénincích se jely závody v sobotu na 200 a v neděli na 1000 metrů. „Jako sport jsou Dračí lodě jedním z nejtýmovějších sportů na světě, jestliže zvážíme, že se na lodi nachází 22 aktivních členů posádky, na rozdíl třeba od fotbalu, kde je jich o polovinu méně.“

Sportovní program doplnila LIVE Dragon after party s DJ Robinem Sobkem, nechyběly stánky s občerstvením a s novou nabídkou přišla i restaurace Grill Modřín.

Rallye Český Krumlov má za sebou první etapu
FOTOGALERIE: První etapu Rallye Český Krumlov ovládl Kopecký těsně před Pechem