Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Je tady! Mercedes ukázal budoucnost divize AMG elektrickým konceptem Vision AMG

Dominik Kovář
Diskuze (6)

Mercedes odhalil koncept elektrického kupé Vision AMG, který odhaluje budoucnost elektromobility ve sportovní divizi německé automobilky.

Takhle má vypadat elektromobilita v podání Mercedes-AMG. Odhalený Vision AMG je čtyřdveřové, plně elektrické kupé. Vision AMG nakonec opravdu stojí na zcela nové platformě AMG.EA, která má v budoucnosti sloužit hlavně pro výkonné AMG modely. 

“Vision AMG ukazuje ve velkém stylu, jak může vypadat elektromobilita v podání AMG a přitom zůstává věrný estetice značky. Extrémní proporce této studie vytvářejí fascinaci a vášeň pro výkon. A to je to, o čem je AMG. Vision AMG je působivé ztělesnění krásy a výjimečnosti. Zároveň tu jsou prvky budoucnosti jako světelné podpisy s osvětlenou mřížkou chladiče, které podtrhují progresivní evoluci našeho designového jazyka Sensual Purity,” říká Gorden Wagener, šéfdesignér Mercedes-Benz Group AG.

Video se připravuje ...

Vision AMG se neubrání srovnání s dalším konceptem Vision EQXX, který před měsícem zvládl urazit 1008 kilometrů na jedno nabití. Nejnovější koncept se vyznačuje dlouhým rozvorem, rozšířenými podběhy a nízkou výškou. Aerodynamické zúžení střechy v zadní části vozu postupně přechází ve spoiler, který napomáhá již tak skvělé aerodynamice. I přesto, že se jedná o elektromobil, nechybí konceptu typický AMG gril se svislými mřížkami. 

Pro co nejlepší koeficient odporu vzduchu je AMG Vision vybaven digitálními zrcátky a speciálními dvaadvacetipalcovými koly AMG. Spodní lišty jsou po barevné stránce inspirovány týmem Mercedes-AMG Petronas F1 Team. DNA značky koncept zachovává také díky designu předních světel ve stylu trojcípé hvězdy. 

Video se připravuje ...

“Vytváříme vše od začátku, od revoluční platformy AMG.EA, po technologii pohonu, s níž posuneme výkon na poli elektromobility na vyšší úroveň”, prohlásil při příležitosti představení Visionu AMG generální ředitel Mercedes-AMG Phillip Schiemer. Vision AMG by mohl používat stejnou baterii jako Vision EQXX, nicméně s větším zaměřením na výkonnost, než na efektivitu dojezdu. I přesto by díky relativně lehké karoserii s nízkým odporem vzduchu nemusel mít Vision AMG starosti s délkou dojezdu.

Bližší informace k technickým údajům Mercedes bohužel nenabízí. Dle spekulací by však mohl výkon pohonného ústrojí dosahovat až k hranici tisíce koňských sil. Vision AMG zůstane konceptem, slouží jako předzvěst budoucnosti značky s trojcípou hvězdou. Od roku 2025 by měl Mercedes pracovat se třemi elektrickými platformami - AMG.EA pro modely AMG, VAN.EA pro užitková vozidla a MB.EA pro standardní modely Mercedes. 

Dominik Kovář
Diskuze (6)

Doporučujeme

22. 5. 2022 22:38
To je MB?
Nebýt tam namalovaná hvězda, tak bych hádal nějakou Čínu. Naprosto generický bezpohlavní design :no:
Avatar - Mokrous
22. 5. 2022 22:28
Já bych dal plech ...
... i místo předního skla. Pak to bude dokonalý.
22. 5. 2022 09:30
Hlavně, je to sportovní auto
kde si lidé na zadních sedadlech pořádně nesednou.

A k těm světlům. Moderní světla promítají obraz na silnici nebo na stěnu garáže.
22. 5. 2022 07:49
Já jsem...
... nic moc horšího v tomhle odvětví snad ani neviděl 8-s