Šesté kolo Sazka eLEAGUE: forsyy proti svému bývalému týmu a rozhodující zápasy!
Esport CS:GO Článek Šesté kolo Sazka eLEAGUE: forsyy proti svému bývalému týmu a rozhodující zápasy!

Šesté kolo Sazka eLEAGUE: forsyy proti svému bývalému týmu a rozhodující zápasy!

Aleš Pelc

Aleš Pelc

21. 5. 2022 23:30

Už tuto neděli se může rozhodnout i vítězi skupinové fáze i postupujících do playoff.

Reklama

Předposlední štace zápasů v rámci jarní skupinové fáze Sazka eLEAGUE je za rohem. A jelikož budou v neděli večer všechny oči upřeny především na grandfinále CSGO Majoru, eLEAGUE netradičně začne už v dopoledních hodinách. 

Přivstanou si hlavně hráči Cryptovy a Dynama ECLOT, aby už v 10:00 byli připraveni začít utkání a dát do něho své maximum. Oba celky by svou aktuální pozici ještě rádi vylepšily. Dynamo se po remíze se Sinners a porážce od Enterprise propadlo na bronzovou příčku a každý další ztracený bod by znamenal ještě hlubší pád. I Cryptova by potřebovala bodovat. Pět bodů ze čtyř duelů není ideální vizitka, ale stále je tu zápas k dobru, který by mohl ostravskou organizaci posunout vysoko. Aby toho ale mohla dosáhnout, musí se její reprezentanti oprostit zbytečných chyb. Už remízový výsledek a ztráta první mapy s Entropiqem nebyly vůbec ideální, navíc týmy kalibru zítřejších pardubických soupeřů by podobného zaváhání mohly silně zneužít. Povede se Cryptově obejít bez chyb a bodově obrat pardubické Dynamo, nebo si červenobílí pojistí svou pozici na play-off?

V čase oběda se utkají Dark Tigers s Entropiq Prague. S výhledem na oponenty obou celků pro poslední kolo pravděpodobně rozhodne zítřejší střetnutí o tom, který z týmů se podívá do play-off a který skončí mimo. Aktuálně jsou o bod napřed Pražané, avšak tygři ještě budou dohrávat chybějící sérii s Cryptovou a konta se tím můžou srovnat. Na zajímavosti utkání přidá i aktuální forma obou účastníků. DTG před týdnem poprvé zvítězili, na druhé straně je cítit síla dvou německy-mluvících posil. Budou právě sesL s j1nzem znovu vládnout tabulce jako tomu bylo v přechozím duelu nebo je dokážou Dark Tigers přehrát a udělat důležitý krok k play-off?

Kolem patnácté hodiny začne duel hvězd, největších jmen tuzemské scény poslední doby. Sinners z druhého místa vyzývají vedoucí Enterprise. První jmenovaní mají výhodu sehranosti a společných zkušeností, naopak Enterprise jsou připraveni s nově příchozími stinxem a h4rnem. Stále však mají na pozici náhradníka připraveného MATYSE, kterého kdykoliv můžou nasadit a se kterým jim šly předchozí zápasy od ruky. Zda bude hrát MATYS i toto kolo, se dozvíme až zítra, stejně tak s jakou formou nastoupí forsyy. Sniperovi, který na začátku roku přestoupil z Enterprise k Liberečanům, se daří skvěle a vede hráčské statistiky ligy s K/D 1,61. Nyní se proti němu postaví Bulhar h4rn, který své vynikající odstřelovačské schopnosti ukazoval už v předních bulharských týmech. Rozhodne o postavení na špici tabulky výkon jednoho z těchto hráčů, nebo duel rozseknou stálice obou týmů?

Šesté kolo Sazka eLEAGUE: forsyy proti svému bývalému týmu a rozhodující zápasy!

SHOCK je jedním ze čtveřice, která je v libereckém týmu přes 2 roky

Před vyvrcholením antverpského PGL Majoru se stihne dohrát i série mezi eSubou a Inside Games. Nedá se počítat s tím, že by iG eSubáky nějak výrazně ohrozili a třeba ukořistili jednu z map. Modrá krev je na dosah stupňů vítězů skupinové fáze a celý split podává silné výkony, naopak její protivník by musel předvést zázrak, aby se vyhrabal z poslední, osmé pozice. Pozlobí ještě Inside Games nebo půjde o jednostranný zápas? 

Na všechny otázky najdeme odpověď během zítřka, jejich zodpovězení zprostředkuje livestream na kanále eLEAGUEcz. Přenos začne analyst deskem v 9:30, tradičně půl hodiny před zahájením prvního zápasu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama