Věděla, že na tom není dobře, ale tiše doufala, že se stane zázrak. Čunderlíková, která i v důchodovém věku pořád pracuje, protože si neumí představit odchod do penze, slavila své narozeniny nejprve s kolegy a následně s rodinou. Své přání přitom sdělila několika blízkým. „Já bych Pepu ještě ráda viděla, ale asi to s ním není dobré. Chtěla bych mu dodat trochu energie,“ svěřila na začátku května bývalá herečka. „Ano, je to můj sen, potkat se a třeba ani nic neříkat… Jen se vidět a vědět o sobě,“ potvrdila pak pro deník Aha! svá slova z narozeninové oslavy Čunderlíková.

Když pak její milovaný Arnošt Blažej tento týden v pondělí zemřel, těžko zastavovala pláč. Fakt, že už se nikdy neuvidí, ji doslova zdrtil. „V první řadě bych chtěla vyjádřit upřímnou soustrast jeho rodině. A pak se musím přiznat, že mě to zasáhlo. Vím, že s tím nic nenadělám,“ plakala do telefonu. „Je mi líto, že odešel tak skvělý člověk a taková herecká legenda. Natočila jsem s ním podle mého názoru krásný seriál, měla jsem možnost vedle něho být a něco se od něj přiučit. Ale hlavně - poznala jsem fantastického, chytrého a šarmantního člověka, který měl zdravou pokoru a smysl pro humor,“ dodala roztřeseným hlasem.

V souvislosti s Abrhámovým odchodem dostala Čunderlíková od pondělí několik pozvání k televizním či rozhlasovým rozhovorům. „Nechci, aby bylo »přečunderlíkováno«. Nejsem na to připravená. Chápu, že s odchodem Pepíčka je o mé vzpomínky zájem, ale psychicky bych to nezvládla,“ objasnila Andrea, proč všechny nabídky odmítla.

Tajemství vyšlo najevo: Inu měla hrát Šafránková

Až po úmrtí Abrháma vyšla na světlo světa informace, kterou doteď věděl jen málokdo! Sestřičku Inu totiž měla v Nemocnici na kraji města původně hrát jeho žena Libuše Šafránková (†68). Ale kvůli tomu, že manželé počali v té době syna Josefa (45), musela Popelka roli odmítnout, následně ji pak režisér Jaroslav Dudek (†68) nabídl Čunderlíkové.

Během vzpomínky na Abrháma to prozradila vdova po scenáristovi Nemocnice na kraji města Jaroslavu Dietlovi (†56). „Když se natáčela Nemocnice a promítaly se na Kavčích horách denní práce, tak jsme tam jednou přišli s Jaroslavem a za náma seděla Libuška Šafránková s Josefem Abrhámem. A teď se pouštěly ty denní práce, oni si něco šeptali, já jsem se otočila a slyšela jsem, jak si ta Libuška říká text,“ vzpomínala Magdalena Dietlová (77). „Když to skončilo, tak jsem se jí zeptala: Libuško, vy umíte tu roli? A ona odpověděla: Vždyť já jsem to měla hrát. Já jsem jim řekla, že jsem v jiném stavu, tak jsem to musela odpískat… Ale tu roli doslova znám,“ citovala po letech Šafránkovou spisovatelka a novinářka Dietlová.

VIDEO: Režisér Zelenka o Josefu Abrhámovi (†82): Uměl dělat humor bez vulgarit.

Video
Video se připravuje ...

Režisér Zelenka o Josefu Abrhámovi (†82): Uměl dělat humor bez vulgarit. Petr Macek

Fotogalerie
29 fotografií