InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert chrámového sboru Prachatice

    sobota 18.5 19:00 - Kostel sv. Prokopa, Strakonice

  • Šperkařský workshop

    sobota 18.5 9:00 - Hospoda Na Nové, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jihočeši přivezli na sever koláč pro vítěze, aby si ho odvezli zpět

Zleva: třetí Jan Mašek, vítěz František Brandýs, čtvrtý Vladimír Zach, druhý Martin Weichart. , Autor: Václav Kozma

Zleva: třetí Jan Mašek, vítěz František Brandýs, čtvrtý Vladimír Zach, druhý Martin Weichart.     Autor: Václav Kozma

ÚSTÍ NAD LABEM - V sobotu 21. května pořádal klub INPEKO Krásné Březno odložený Velikonoční turnaj ve stolním tenise. Už tradičně Severočeši pozvali spřátelený klub Jihočechů TJ Osek. Jeho tři členové - František Brandýs z Velkých Nepodřic, Miroslav Vejda z Laziště a Václav Kozma z Krsic pojali turnaj jako zahájení přípravy na mistrovství Evropy kategorie Masters, které bude na přelomu června a července hostit italské Rimini.

Na každý ústecký turnaj už tradičně vozí Jihočeši cenu pro vítěze - koláč XXL. A s úctou k hostiteli ho vždy v severočeské metropoli nechávají a spokojují se v konečném účtování až se druhým a dalšími místy. Pak však při závěrečném přátelském hodnocení musí poslouchat, že na severu je úroveň stolního tenisu vyšší než na jihu. A tomu tentokrát učinili rázně přítrž.
I přes známou jihočeskou pokoru a úctu k pořadateli dokázali, kde je pravda, o které už několikrát hráče INPEKA svými výkony a výsledky přesvědčili. Tentokrát hostiteli definitivně nastavili zrcadlo velkých rozměrů.
Po duelech v základních skupinách a vyřazovacích bojích se do finále dostal obhájce titulu z minulého turnaje domácí Martin Weichart, kterému se na druhý konec stolu postavil František Brandýs s jediným cílem. Silně motivovaný Jihočech morálně podporovaný svými dvěma spoluhráči se do svého soupeře zakousl tak, jak je mu vlastní. Po dlouhodobé léčbě pohybového aparátu hrál téměř bez bolesti, bez prášků a svému soupeři nedal sebemenší šanci. Jasně vyhrál 2:0 na sety a od vrchního rozhodčího Stanislava Plutnara a ředitele turnaje Pavla Müllera převzal putovní pohár a hlavně koláč pro vítěze, který cestoval zpět na jih Čech. Nabídku vítěze, že koláč ponechá poraženým, neboť něco podobného na severu není ani k vidění, domácí s hrdostí jim vlastní odmítli.
Souběžně s hlavní soutěží se hrála soutěž útěchy hráčů, kteří ze skupin nepostoupili mezi nejlepší. Útěcha by se dala nazvat také soutěží nejlepších z nejhorších. A tady dominoval po životním výkonu hlavní pořadatel a vrchní rozhodčí v jedné osobě Stanislav Plutnar.
I když historie zná jenom vítěze, pro statistiky lze uvést, že na třetím místě v hlavní soutěži skončil Jan Mašek a na čtvrtém Vladimír Zach.

Diskuse k článku - 4 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Čemu se divíte? 

    Reagovat

     

    To nevíte, že stolní tenis hraje v kraji jen Osek?

    Vloženo 22.5.2022 22:04:11

    • Osek 

      Reagovat

       

      Ne jenom Osek, ale nejlíp Osek!

      Vloženo 22.5.2022 22:17:03

  • Radek 

    Reagovat

     

    Myslím, že hvězdy kolem Kozmy vidět nemusíme. Už je s tím trapný

    Vloženo 22.5.2022 09:45:57

    • Pro anonyma Radka 

      Reagovat

       

      Sám jsi trapný, troubo.

      Vloženo 22.5.2022 21:56:28

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace